Púder Nélkül

2011.07.22. 07:03

Megküzdöttek a viharral

Orosz Barbara műsorvezető is hajóra szállt a múlt heti Kékszalagon, ahol másokhoz hasonlóan neki is alaposan meggyűlt a baja a hőséggel, majd a viharral.

Matolcsi Renáta

Délelőtt a napszúrás, délután pedig a tomboló szélvihar okozott kellemetlenséget a műsorvezetőnek. 
- Életem legizgalmasabb Kékszalagján vagyok túl. Délelőtt brutális napszúrást kaptam, annak minden jól ismert tünetével együtt. Hánytam, rettenetes migrén gyötört és lázam is volt. A mi hajónk egyébként kizárólag női versenyzőkből állt, aggódtak is miattam a többiek, de igyekeztem nem mutatni, mennyire rosszul vagyok, persze ekkor még nem sejtettem, ez csupán a kezdet - mondta a partot érést követően Barbi.

Mint az köztudott, a tomboló balatoni vihar alaposan megtépázta a verseny mezőnyét, több száz embert kellett kimenteni a vízi mentőknek és a rendőröknek. Barbara is testközelből élte át a pusztítást.

- A vihar egyik pillanatról a másikra csapott le. Bíztam a csapattársaimban, hiszen mindannyian profi versenyzőnők, tudtam, hogy át fogjuk valahogy vészelni. Az adrenalin elöntötte a testemet, szinte önkívületi állapotban, totálisan felpörögve hajtottam végig a kapitány utasításait. Csuromvizes lettem, alig láttam a párától és a felcsapódó hullámoktól.

Meséli, mindeközben édesanyja kétségbeesve próbálta őt elérni, hogy megtudja, jól van-e.
-A viharban nem volt nálam a telefonom, így nem értek el anyuék. A páromat hívták, aki egy másik, sokkal kisebb hajón versenyzett. Ráadásul ők is bajba kerültek, egy nádasba próbálták navigálni a hajójukat, hogy sérülés nélkül megússzák a bajt. Közben a párom anyuékat nyugtatta telefonon, hogy ne aggódjanak, biztos jól vagyok.

Így is volt: Barbiék hajnali 2 órakor, a 62. helyen szerencsésen befutottak a célba.

Szerző: Matolcsi Renáta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!