Púder Nélkül

2011.08.30. 08:05

Lakberendezés horoszkóp alapján

Ha hiszünk a csillagoknak, elfogadjuk, hogy a horoszkópunk megmutatja jellemünket, tulajdonságainkat, utal arra, milyen energiák mozgatják tetteinket. De ki gondolná, hogy az asztrológia a lakásunkba is belopózik, és akár akarjuk, akár nem, csillagjegyünk rányomja bélyegét a környezetünkre is.

Osváth Sarolta

Jobb, ha megbarátkozunk azzal, hogy születésünk pillanatában eldől, milyen környezetben, milyen színek és tárgyak között érezzük jól magunkat?  kérdeztük Csillag Lilla asztrológust, a TV2 népszerű csillagjósát.

Az első, hogy tudjuk, milyen elemhez tartozunk: tűz, víz, föld vagy levegő? A föld jegyűek számára fontos a biztonság, kedvelik a praktikus dolgokat és a visszafogottabb színeket. A tűz jegyűeknek az élénkebb színek jelentik a harmóniát, a levegő jegyűeknek természetük a mozgás, ezért például gyakrabban költöznek. A víz jegyben születetteknek pedig az érzelmek a meghatározóak, sokszor még a praktikummal szemben is.

- Csillagjegyenként melyikre mi a jellemző?

- A Kos  tipikus tűzjegy  kedvenc színe a piros. A lakásában sok minden az erőt, a lendületet jeleníti meg. A modern, új dolgokat kedveli és gyakran változtatja vagy legalábbis átrendezi a lakását. A Bika föld elem, az állandóságot kedveli, szereti a rusztikus bútorokat, a bársonyt, a brokátot és mindazt, amiről azt gondolja, hogy erősíti a személyének fontosságát. Nem követi a divatot, értékálló tárgyakkal veszi körül magát és a föld színeket részesíti előny- ben. A Bika férfi lakása nagyon férfias, a Bika nő ízlése pedig hangsúlyosan nőies.
 
 - Akaszthatjuk a hóhért? Ön az Ikrek csillagjegyében született, ehhez képest milyen lakásban él? 

 - Ez a csillagjegy szereti a nagy tereket és a színeket. Számomra is fontos, ne akassza meg semmi a tekintetemet, tehát nem véletlen, hogy családi házban élek. Az Ikrek színe a sárga és a kék, ez mediterrán hangulatot teremt, különösen, ha még a fehér is társul hozzá. Az Ikrek a könnyen mozgatható bútorokat, a praktikus megoldásokat részesítik előnyben.

- A következő a Rák, szintén vízjegy, ez mire predesztinálja?

- A Rák az igazi anya- és női szimbólum, fontos a meleg, családias hangulat megteremtése. Gyűjtögetők, nem dobnak ki semmit, és kiteszik az emlékeket mindenütt a lakásban.

A következő az Oroszlán, e jegy szülöttei a lakberendezésben is az elegáns, nagyvonalú és látványos megoldásokat kedvelik. Értékes és drága berendezési tárgyakkal veszik körül magukat.

A Szüzeknél ezzel ellen- tétben a praktikum dominál, ők mindig tudják, hol lehet olcsón és jót venni. A Mérleg szintén levegős elem, szereti a színeket, formákat, a divatot. Nagy társasági életet él, a lakásában is gyakran fogad vendégeket, sok virággal, feltűnő tárgyakkal veszi körül magát.

A Skorpió szenvedélyes jegy, zárkózott, rejtőzködő. Elzárja az életterét mások szeme elől, nélkülözhetetlen számára a függöny, a magas kerítés. Kevés embert enged az otthonába.

A Nyilasra az a jellemző, hogy az élete valamilyen formában a külföldhöz kapcsolódik, ezért az egzotikus dolgok jelennek meg a laká- sában is. Szőnyegek, faragott tárgyak, antik bútorok, festmények jellemzik, értékes és drága dolgokat vásárol.

A Bak mindennek az ellentéte, a letisztult, egyszerű formákat, a praktikus rendet szereti, a barnát, feketét, szeret barkácsolni, örömét leli abban, amit saját kezével, maga készít.

A Vízöntő sajátos egyéniség, szeret mindent, ami új, ugyanakkor a hagyományokat is tiszteli, tehát a lakásában a legújabb technikai újdonságok ugyanúgy megtalálhatók, mint a nagymama füles fotelja.

Végül a Halakra jellemző, hogy nehezen tartanak rendet, minden további nélkül esznek a hálószobában és dolgoznak a konyhában. Fontosak az érzelmek, ezért sok a kép, a családi fotó, a személyes emlékek, csecsebecsék a lakásban.

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!