Púder Nélkül

2011.09.02. 09:59

Ciki a ceruzaszemöldök

A szemöldök az arc igen hagsúlyos vonása, ezért nem árt elkerülni azokat a roppant kínos stílushibákat, amelyeket a nők rendszeresen elkövetnek.

S. Töttő Rita

Harmóniába hozza az arcot, kiemeli a tekintetet a jól karbantartott női szemöldök, viszont rémesen tönkre is teheti az összhatást egy rosszul megválasztott szín, fazon, forma. Ezt elkerülendő, tanácsot kértünk Csóka-Stáczer Ágnes, székesfehérvári kozmetikustól, aki szerint elsőként a szemöldök két végpontját kell jól meghatározni, mert sokan a belső végpontot túlságosan kiszedik, s így lerövidítik a vonalat:

- Egy ceruzát helyezzünk az orrunk oldalához, majd, mint egy körzővel, keressük meg az ív belső végét a szemzug felett. A ceruza felső végét kimozgatva, az alsó részét továbbra is az orr oldalához nyomva pedig keressük meg a másik végét úgy, hogy a szemet már ne takarja a ceruza vonala. Ha ennél rövidebb a szemöldök, túlságosan ki lett szedve, s ki kell pótolni festéssel, megvárva, amíg újra nő - mondja a kozmetikus, aki nagyon hangsúlyosan azt is elárulta, hogy  nem szabad a szemöldök felső vonalán szedni a szőrt, csak alul, ott is csak annyira, hogy letisztuljon a vonal. A vékony vonalra szedett szemöldök ugyanis már nem divat, sőt, kifejezetten ciki, ahogy a rossz minőségű tetoválófestékkel készült, kopott, narancsos, zöldes árnyalatú szemöldök, amely fölött állítólag vannak, akik még le is borotválják a  szemöldökszőrt.

A szőke hajúak sokszor ott rontják el, hogy leszívatják, majd szőkére festetik a szemöldöküket, ám ilyenkor hamar besárgul a szín, ráadásul elvész az arc karaktere is, ezért felejtsük el. Ehelyett, ha csak kicsit kellene világosítani rajta, inkább egy matt krém szemhéjpúderrel húzzuk át. A feketehajúaknak pedig sötétbarna szemöldökfestést javasol Ágnes, a fekete nem természtes. Pedig, mint mondja, manapság az a legszebb, ami természetesnek hat.

Szerző: S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!