Púder Nélkül

2011.11.22. 18:32

A Prada és a Versace is Zalából rendel

Rutinos mozdulattal csúsztatja gép alá a szövetet a hölgy, a tű mintát üt az anyagba, aztán jöhet az új fázis, a steppelés, vágás. Zakatoló szerkezetek és gondos kezek formálják a láthatatlan textilipari terméket, ami világszerte a legkeresettebbek közé tartozik.

Vas Népe

Vállpárna készül a Helsa Kft. andráshidai üzemében, méghozzá havi 1,5-1,7 millió pár, egy másik konfekcióipari kellékből, balnicsíkból pedig 600-700 ezer. A hatalmas számok is jelzik a német tulajdonú cégcsoport egerszegi egységének súlyát: ez a legnagyobb termelési helyszínük Európában. A jelenleg 236 főt foglalkoztató kft. 56 országba szállít, termékeinek felét Németországban értékesíti, és olyan világmárkák is a vevői közé tartoznak, mint a Prada, a Versace, a Chanel vagy a Hugo Boss. A divatvilág vezető cégeinek dizájnerei kitalálják a formát, a Helsa pedig legyártja nekik - jelentős részben itt, a 6000 négyzetméter termelőterületű egerszegi üzemben.

- Nem is gondolná az ember, milyen formai és minőségi elvárásoknak kell megfelelni a vállpárnagyártás során. Láthatatlan , de elengedhetetlen textilipari kellékről van szó, amiből 8-10 ezer félét is elő tudunk állítani. Tehát nem néhány választható minta alapján gyártunk, hanem teljes mértékben igazodunk az igényekhez - mondta el lapunknak Kiss Árpád ügyvezető, miközben bemutatta az üzemet.


További részletek a zalaihirlap.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!