Púder Nélkül

2012.01.14. 06:53

Miss Colours Hungary 2012: Kerekesszékes szépség kerestetik!

Miss Colours Hungary 2012 címmel hazánkban is megrendezik a kerekesszékes szépségversenyt – jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők: az Érthetően Az Egészségért Alapítvány és a Colours Rehab Kft. A versenyt – amelyre január végéig várják a jelentkezőket - február 25-én a Larus Rendezvényközpontban tartják.

Osváth Sarolta

A kerekesszékes szépségversenyek külföldön már jelentős hagyományokkal rendelkeznek, ezek alapján született meg az elhatározás az első hazai Miss Colours Hungary megrendezésére – mondta el Kazány Tibor, a szépségverseny ötletgazdája. A Colours Rehab Kft. ügyvezető igazgatója maga is kerekesszékes, s mint utalt rá, tudja, mennyire fontos az új célok kitűzése és az egészséges önértékelés megteremtése a megváltozott élethelyzetben. 

- A szépségverseny megrendezésével az a célunk, hogy bemutassuk, a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség és nőiesség, illetve a kerekesszékes hölgyek is szépek, vonzóak, nőiesek. Nincs okunk arra, hogy másként tekintsünk rájuk, mint ép társaikra! – emelte ki.  - Sok kerekesszékes hölgyet ismerek, akik szeretnék megmutatni a társadalomnak, hogy kerekesszékesként is lehet valaki vonzó és elragadó személyiség! A szépségversenyre olyan hölgyeket várunk, akik ezt az életfelfogást vallják, szeretik a kihívásokat, és a nehézségek ellenére tovább szeretnének lépni. A szépségverseny nem titkolt célja az is, hogy ezúton is felhívják a figyelmet a kerekesszékes emberek helyzetére és sikereire, valamint az akadálymentesítés fontosságára.

Dr. Ari Lajos, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a megváltozott élethelyzetben a fizikai gyógyulás mellett rendkívül fontos szerepe van a lelki egészség helyreállításának is. Ezt jól szolgálhatja egy ilyen megmérettetés – tette hozzá.


A Miss Colours Hungary zsűrijének tagja Magony Szilvia szépségkirálynő és műsorvezető, Lakatos Márk stylist és Erika Bogan, az amerikai kerekesszékes szépségkirálynő is. A rendezvény háziasszonya Pataki Zita műsorvezető lesz.

A szépségverseny résztvevői az új magyar divatmárka, a  Zoób Kati divattervező művészeti vezetésével készülő ATTITUDE nappali kollekciójában  mutatkoznak be, a döntőben pedig a tervezőnő saját kollekcióját, a Katti Zoób Couture ruhakölteményeit viselik majd. A szépségversenyek hagyományaitól eltérően a kerekesszékes hölgyek fürdőruhában nem vonulnak fel.

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!