Púder Nélkül

2012.02.14. 18:32

Párunkban találjuk meg a legnagyobb boldogságot

A házasságban, párkapcsolatban élők 63 százaléka úgy érzi, hogy a legnagyobb boldogságot számára a társával lévő kapcsolata jelenti - derül ki egy felmérésből.

MTI

A magyarok még az átlagosnál is nagyobb boldogságot éreznek a párkapcsolatukban: a felmérésben résztvevők 71 százaléka fejezte ki erős érzelmeit házastársa, élettársa mellett, s az átlagosnál jóval kevesebben, 13 százaléknyian lennének nyitottak egy új partneri viszonyra - derül ki az Ipsos felméréséből.

 

 

Az egyedülállók 45 százaléka változtatna mostani magánéleti státuszán és önfeledt boldogsága érdekében szívesen megosztaná valakivel a mindennapjait. Ez az igény a magyar társtalanok körében az átlagosnál is nagyobb mértékben, 52 százaléknál van jelen.

A házasságban élők 38 százalékának a harmonikus szex jelenti a legnagyobb boldogságot egy párkapcsolatban. A házasságban, élettársi viszonyban élő magyarok 43 százaléka szerint ez a legnagyobb boldogságforrás, de további 35 százalék is úgy nyilatkozott, hogy az élet lényegi összetevője.

A hűséges párkapcsolat mellett leginkább elkötelezettek Dél-Afrika, Törökország, Mexikó, Magyarország és Spanyolország polgárai, míg a Dél-Koreában, Kínában és Lengyelországban élők kevésbé.

A házasságban vagy tartós kapcsolatban nem élők 45 százaléka szerint a "társ megtalálása" lenne a legnagyobb boldogság. Érdekes azonban, hogy a közös háztartást vezetők 27 százaléka szíve szerint mással osztaná meg az életét.

A felmérés 23 országban készült 21 ezer fő megkérdezésével, akik közül 59 százalék házas vagy tartós kapcsolatban élő, míg 41 százalékuk egyedülálló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!