Púder Nélkül

2013.04.03. 12:46

A toka eltüntetése gyakorlatokkal

Ha majd eljön a várva várt jó idő, lekerül rólunk a sál, a garbó, ami az áll alatti zsírpárnákat addig takarta, jaj, jobban látszik a toka.

Merklin Tímea

A toka a korral, illetve a kilók gyarapodásával, de legtöbb esetben genetika útján kezdődik. Amikor a nyak bőrének izma elveszti tónusát, ekkor megereszkedik és megráncosodik. Szakember segítségét kérhetjük ennek ledolgozásában, de otthon is végezhetünk gyakorlatokat. Egyik ilyen gyakorlat a toka eltüntetésére, amikor a kézfejünket az állunk alá tesszük, finoman megnyomjuk a tokát felfele, aztán erősen és lassan, hosszan visszanyomjuk a tokaizommal, tudjuk meg Krutzler Mariann arctorna trénertől. Tízszer megismételjük a gyakorlatot jobb, majd a bal oldalon. Fekvő helyzetben plafon felé nyújtjuk a nyelvünket, és egyre nagyobb erővel nyújtogatjuk függőlegesen felfele. Ezt a gyakorlatot is tízszer végezzük. Vigyázzunk, hogy az állkapcsot ne feszítsük túl, csak szépen óvatosan.




Krutzler Mariann arctorna tréner

Címkék#toka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!