Púder Nélkül

2016.03.12. 08:28

Mutajuk, mit tegyen az üde tekintetért

Végre a szemünkbe tűznek az első napsugarak, félig lecsukott szemhéjaink résén hunyorogva nézhetjük az első nyíló virágokat. Nemcsak a látásunk kincs, amivel nézhetjük a természet kibomló ünnepét, de a szemünk környéke is megérdemli a jó bánásmódot.

Merklin Tímea

Üdítsük fel az arcunkat egy kis extra szemápolással! A hideg, szeles, csapadékos téli időjárás, a fűtés, a szmog a szem környékét is megviselik. Itt a legvékonyabb a bőr az arcon, itt nincsenek faggyúmirigyek, itt látszik leginkább a fáradtság, és mégis ezt a részt hanyagoljuk el leggyakrabban. Pedig már 25 éves kor után érdemes időt szánni az ápolására.

Kemény Kata szépségtanácsadótól megtudjuk, hogy a szem környékén 22 izom mozog, ha beszélünk, és több mint tízezerszer pislogunk egy nap. Ez nagy igénybevétel, fontos a megfelelő pihenés (a napi 7-8 óra alvás), a külső és a belső hidratáltság.

A szem környékén a legvékonyabb a bőr az arcon, ápolni kell! 
Fotó: Merklin Tímea

A szemápolást is megfelelő tisztítással érdemes kezdeni. Minden este alaposan mossuk le a sminket, méghozzá nem popsitörlő kendővel, vagy testápolóval, hanem külön erre a célra kifejlesztett törlőkendőket, szemfestéklemosókat érdemes használni. Bátran próbáljuk ki a micellás vizet, amelynek olyan a részecskeszerkezete, hogy képes magába zárni a feloldott szennyeződést, vagyis kémiai anyagok nélkül, gyengéden tisztítja a bőrt. A szemkörnyék bőrének táplálása, hidratálása többféle krémmel történhet: a fáradtság okozta sötét karikákat, ödémákat, duzzanatokat gél állagú krémekkel tüntethetjük el a leghatásosabban. Ha táplálni akarjuk a bőrt, vitaminokban, zsírsavakban gazdag krémet válasszunk. Ránctalanításra azok a krémek alkalmasak, amelyek segítik a kollagén- és elasztintermelődést, ezáltal feszesebbé válik a bőr, halványulnak a ráncok. A krémeket finom, lágy ütögető mozdulatokkal vigyük fel a szemkörnyékre a gyűrűsujjunk segítségével, ne húzzuk, dörzsöljük a bőrt.

Egyszerű praktikákkal is frissíthetjük, ápolhatjuk szemünket. A duzzanatok eltüntetésére jó szolgálatot tesz a hideg vizes borogatás, jégkockás simogatás, de használhatunk pár percre mélyhűtőbe tett kiskanalat is. Ezt egyszerűen szorítsuk a szem alatti területre pár percig.

A szépségtanácsadó frissítő borogatást is ajánl: kamilla, rozmaring felhasználásával. A növényeket forrázzuk pár percig, majd a langyosra hűtött teába mártott vattakorongokat helyezzük becsukott szemhéjunkra, és lazuljunk el. Az üde tekintet érdekében mosolyogjunk sokat, a mosoly okozta szarkalábak megszépítenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!