Púder Nélkül

2016.04.04. 13:41

Tavasz, szépség, egészség: mit tegyünk, hogy hajunk a nappal együtt ragyogjon?

Nagy örömünkre itt a tavasz, de ilyenkor minden nőben felmerül a nagy kérdés is: mit tehetünk, hogy hajunk is megújuljon a természettel együtt a téli hónapok megpróbáltatásai után. Szalai Rita körmendi fodrásztól szuper tippeket kaptunk, amiket betartva csillogó hajkoronával léphetünk be a nyárba.

Vadas Krisztina

Mindenki imádja, amikor a tavasz első napsugarai csiklandozzák az arcát. Kiülünk a parkba vagy az udvarra, és teleszívjuk magunkat életenergiával. Ám nagyon fontos észben tartani, hogy a napfény – habár lelkünknek jó tesz – hajunkat és bőrünket károsítja. A napsugarak nemcsak napszítta hatást és barnaságot hoznak magukkal, hanem káros UV-sugarakat is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor kimegyünk a szabadba, ne csak bőrünket védjük, hanem hajkoronánkat is. Erre már rengeteg speciális termék kapható, a különböző spray-ktől kezdve a balzsamokig. Ha éppen egyik sincs kéznél, megteszi egy csinos szalmakalap is, ami egyébként a nyári divatban ismét hódít.

Nyári sportok űzésekor vagy a strandon hatványozottan igénybe van véve hajunk. A sós víz még jobban szárítja a tincseket, így fontos, hogy ne csak külsőleg, hanem belsőleg is védjük, ápoljuk őket. A multivitamin nem csak a hűvösebb hónapokban tesz jó szolgálatot: a hajnak B, E, A vitaminokra, valamint kálciumra, magnéziumra és cinkre van szüksége ahhoz, hogy épségben növekedjen.

Persze a már oly sokszor emlegetett hidratálás sem maradhat ki a felsorolásból. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a vízpótlás elengedhetetlen az egészségesen működő szervezet számára. Nyáron a fokozott folyadékvesztés miatt nagyon oda kell figyelni, mennyi vizet iszunk meg egy nap.

Szalai Rita otthoni ápolásra aloe vera vagy búzaprotein tartalmú készítményeket ajánl, ezek ugyanis feltöltik tápanyaggal a hajat. A töredező hajvégre pedig az argán tartalmú olajak jelenthetnek megoldást, tavasszal és nyáron akár napi használtra is alkalmasak. Rita kiemelte, hogy a festett hajnál fontos a speciális készítmények alkalmazása, így megőrizhető a haj élettel teli, csillogó fénye.

A fodrász beszélt arról is, milyen kezeléseket érdemes kérni a szalonokban az évnek ezen szakaszában. Elmondta, hogy a melegollós hajvágás különösen jó módszer, hiszen ennek a technikának köszönhetően vágáskor lezárják a hajvégeket, így mind a nedvesség, mind a tápanyagok benn maradnak a szálakban. Ezáltal a hajszálak szerkezete is erősödik, megszűnik a töredezés, a kettőződés.

A nagyon elhasznált, kimerült haj újraélesztésére a keratinos kezelés lehet a megoldás. Ez táp- és ásványi anyagokkal tölti fel a szálakat, így újra fényes és dús lesz a hajkorona.

A lézerkefe főleg a természetes vizeket, az aktív pihenést kedvelőknek lehet előnyös, ez ugyanis feloldja a fejbőrön lévő lerakódásokat, javítja a vérkeringést.

Rita a nyári hajviselethez is adott tanácsokat. Kiemelte, hogy ilyenkor a laza, könnyed frizurák a nyerők. A lényeg, hogy a hatás természetes legyen. Idén nyáron hódítanak a virágok: ilyen csatokkal, díszekkel még trendibbé tehetjük megjelenésünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!