Púder Nélkül

2016.06.04. 08:17

Gyógyító az életet aktiváló pontok érintése

A családállítás nagy divathulláma után itt az újabb trendi módszer arra, hogyan lehet közel férkőzni a tudatalatti programokhoz - megváltoztatandó a döcögős életet -, ezúttal a fejen lévő 32 pont érintése által. A cél ugyanaz: felszabadítani az embert a kötöttségei alól, hogy átlépve a maga teremtette korlátokat egy jobb minőségű, boldogabb életet tudjon élni.

Merklin Tímea

Kristóf Renáta szerint vannak olyan energiasávok, amelyek körkörösen és hosszában helyezkednek el a fejünkön. Ha egy bizonyos rendszerben érintjük őket, elindul az áramlás. Másképpen szólva: nézőpontok gyűjtőhelyei, ahol hajlandók lehetünk elengedni mindazt, ami blokkol, akadályoz Fotó: Merklin Tímea

Számos dolgot öntudatlanul teszünk, nem tudjuk, mit miért (mert „ezt szoktuk meg”, mert „anyánk is így csinálta”), azt hisszük, ezt így kell, ezt így jó, eszünkbe sem jut, hogy lehetne másként. Ha tudatosítjuk, mi miért van, dönthetünk úgy, hogy ezután egy másik utat választunk. Kristóf Renátát kérdeztük a technikáról, aki a módszer jó ismerője és gyakorlója, sőt tanára is.

- Mi ez a 32 pont a fejen?

- Ezek az úgymond „életet aktiváló” pontok. A szakma „bar”-oknak nevezi, ezek olyan energiasávok, amelyek körkörösen és hosszában helyezkednek el a fejünkön. Ha egy bizonyos rendszerben érintjük őket, elindul az áramlás. Másképpen szólva: nézőpontok gyűjtőhelyei, ahol hajlandók lehetünk elengedni mindazt, ami blokkol, akadályoz, és a stresszmentes állapotban, immár felszabadulva, ráébredhetünk a lehetőségeinkre, és megkönnyebbülve már képesek leszünk választani az örömöt. Kinyílik a világ: nem nyolc, hanem akár 88 szempontunk lehet.

- Milyen problémákat lehet érdemben kezelni ezzel a módszerrel?

- Gyakori probléma: „nincs elég pénzem”. „Indulnék valamerre, ötleteim is vannak, mégsem megy.” Rosszul sikerülnek az állásinterjúk. Aki eljön, arra már rájött, hogy vele van a gond. Az emberek általában szeretnek szenvedni, másokat hibáztatni a sikertelenségükért. Aki mindig valaki mást szid, annak az a kényelmes, nem akar változtatni. Az keveseknek jut eszébe, hogy a saját sorsomért én vagyok a felelős, hozhatok döntéseket magamért. Minden egy választás. Eldöntheted, hogy felívelő legyen az életed vagy dagonyázol tovább a mocsárban. A választásainkkal folyton teremtjük az életet. Éberek lehetünk a saját gondolatainkra. A világunk az elménk. Az van, amit hiszünk. Mi van, ha több van a világban, mint amit eddig láttunk belőle? Megengedjük-e magunknak, hogy többet lássunk? Meg kell figyelni, mi áramlik felénk. Ez felhúzott falak mögül nem megy, csak úgy, ha leengeded őket.

- Mennyire hatékony ez a módszer? Milyenek a visszacsatolások?

- Gyakori, hogy már az ötödik alkalom után azt meséli valaki, hogy nem húzza fel magát olyan eseményeken, amiken korábban igen, aztán már nem is történik meg, mert a férje, a gyereke, az anyósa, a főnöke már nem is csinálja azt az idegesítő dolgot. Ez azért van, mert „neki játszották”, addig, amíg ő vevő volt rá, amíg húzni lehetett vele. Ő megváltozott, tehát megváltozott a környezete is. Volt, akinek - hiába akarta - nem született több éve már gyermeke, eljött és pár kezelés után teherbe esett. Rádöbbent arra, hogy ezt is ő maga idézte elő, amíg az volt a hiedelme a rossz szülői minta nyomán, hogy ha gyerekem van, nem lehet jó párkapcsolatom, hiszen a szüleim is folyton veszekedtek. Lehet azt választani, hogy gyerekem is lesz, és a jó párkapcsolatom is megmarad.

- Ha minden megváltoztatható, hol van a „sors”? Felülírható a választásokkal? Ez lenne a szabad akarat?

- Sokan jönnek hozzám horoszkópkészítés után, hogy nekem ezt mondták, meg azt mondták. Igen, és akkor az úgy van? Miért ne választhatnék más? Az ember a saját életére nincs befolyással? Hallottál már arról, hogy valaki túllépett a saját keretein? Te miért ne próbálhatnád meg? Kérdezd azt, hogy mi az a legjobb, ami ma megtörténhet velem? És figyeld meg, mi áramlik feléd. A Kung Fu Panda 3 című kalandfilmben azt kérdezi a mackó: Mi vagyok én? Egy lúd fia? Egy panda? Aztán azt mondja: minden vagyok, ami csak lenni akarok! És egy aranysárkánnyá változik. Ez a titok nyitja. Egyszerűen ennyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!