Púder Nélkül

2016.08.27. 07:54

Ebben a necces-nőcis cipőben a hűvös reggelek is átvészelhetők

Végével riogat a nyár. A szandálok, a papucsok helyett zártabb cipő kellene, hogy ne fázzon a lábunk a hűvös reggeleken, de ne legyen túl meleg néhány óra múlva sem, ha a nap a felhők közül kivillanni látszik.

Tóth Tímea

Az egyik lehetséges megoldás az őszig tartó átmeneti időszakra: a necces-nőcis, masnis cipőcske, amire akár találós kérdést is lehet írni.

A kiindulás egy szalmatalpú espadrilles, de nem vászon a felépítmény, mint a katalán és baszk hagyományban, ahonnan ez a cipőtípus jön. Selymességével, valamint könnyűségével a balerina cipőkre hajaz, de nem az. A sportcipőket formázza, de nem az, selyemszalaggal kötjük meg, és nem ajándék (de lehet az).

Kényelmes, csinos viselet, hordható nadrághoz, szoknyához egyaránt Fotó: Tóth Tímea

Akkor mi az? A képünkön látható modell illeszkedik a már évek óta reneszánszát élő espadrilles-őrületbe, ám újat hoz benne designere azzal, hogy nem pamutvászon, hanem jól szellőző, lyukacsos felsőt tervez rá, a sportcipőktől ihletett szabásmintával. De hogy el ne menjen a stílus az edzéseken megszokott irányába, egy centiméter széles selyemszalagot fűznek bele, a végén fém kúpocskákkal, hogy a masni szárai harangnyelvként libegve még egy kicsit a csilingelés illúzióját is keltsék. Kényelmes, csinos viselet, hordható nadrághoz, szoknyához egyaránt.

Röviden szólva: ez a cipő „szupertrendi”, kellemes, visszafogott színeivel - halvány zöld vagy kék vagy rózsaszín árnyalatokban - hódít, fényes felülete pedig elegánssá teszi. Hagyni kell, hogy érvényesüljön a megjelenés egészéhez képest, vagyis nem kell venni ugyanilyen színű blúzt, táskát, hanem egy teljesen más színvilághoz, egynemű öltözékhez - például sötétkék vagy fehér - érdemes hozzáilleszteni, így biztosan ráterelődik majd a figyelem is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!