Púder Nélkül

2017.04.05. 18:01

Frissüljön a gardrób is! - Így lesz helyünk és pénzünk is a divattrendek követéséhez

Ki gondolná, hogy az öltözködés és a lakberendezés összefügg egymással? Pedig a ruháknak kell a hely, ez pedig tárolási feladat a lakásban.

VN-információ

Ahogy a télikabátok a gardróbba kerülnek, és elővennénk a lengébb, színesebb tavaszi ruháinkat, általában elérkezik a felismerés is a szekrényünkben uralkodó káoszról. Ideje, hogy megszabaduljunk a megunt, elhasználódott vagy egyszerűen feleslegessé vált ruháktól, és helyet csináljunk az új, szuper-trendi szetteknek. Egy aukciós portál tippjei segítségével rendezett otthonnal és lélekkel köszönthetjük a tavaszt, és még pénzünk is lesz ruhatárunk megújítására.

Itt az idő, hogy megszabaduljunk a megunt, elhasználódott vagy  feleslegessé vált ruháktól Fotó: Vatera.hu

EMBER, TERVEZZ!

Mielőtt nekilátunk a nagy gardróbhadműveletnek, érdemes tervet készítenünk. Haladjunk a szekrényekben fentről lefelé, vagy jobbról balra, és mindig azzal a helyiséggel kezdjünk, ahol a legnagyobb a rendetlenség. Így már az elején túl leszünk a szanálás legnehezebb részén, a hátralévő munka pedig gyerekjátéknak fog tűnni.

Ha megvan a stratégia, készítsünk először egy „kidobom", vagy „szelektív hulladékgyűjtőbe viszem" kupacot azoknak a holmiknak, amelyek már menthetetlenek. Így sokkal egyszerűbben alkotunk majd a maradékból egy-egy „megtartom-elajándékozom-eladom" kupacot, annak megfelelően, hogy mi a tervünk az adott darabbal.

MENJEN VAGY MARADJON?

Néhány célzott kérdéssel eldönthetjük, mi legyen a szóban forgó ruha sorsa. Hordom rendszeresen? A testalkatomnak megfelelő? Belefogyok még? (Itt érdemes kíméletlenül őszintének lennünk magunkkal.) Vannak hozzá passzoló kiegészítőim? Illik a stílusomhoz, személyiségemhez? Ha elromlott a cipzárja, érdemes kicseréltetni? Csak ez az egy darab van belőle?
Ha bármelyik kérdésre „nem" a válasz, máris tudhatjuk, mi a teendő.

Az elajándékozandó ruhákat akár barátaink körében is meghirdethetjük, hiszen lehet, hogy pont a mi leselejtezett darabjaink között akadnak kincsekre. Jótékony célra is felajánlhatjuk a holmijainkat, így nem csak több helyünk lesz a lakásban, de még jót is teszünk.

Vegyünk olyan ruhákat és kiegészítőket, amelyek a saját stílusunkat tükrözik! Fotó: Vatera.hu

ADJUK EL!

Az eladásra kijelölt ruhadarabokat legegyszerűbben és leghatékonyabban online felületeken tudjuk meghirdetni. A például néhány kattintással csaknem 3 millió potenciális vásárlót érhetünk el, és egy-egy különleges, egyedi vagy retró darab akár jóval magasabb összegért is elkelhet, mint amire számítottunk. Kora tavasszal egyébként is megnő a ruhadarabok iránti kereslet az apróhirdetési portálokon, ezért ez az időszak kifejezetten ideális a fölöslegessé vált ruhák eladására.

Ha lecsaptak a portékánkra, már csak el kell juttatnunk azt a vevőhöz.

SAJÁT STÍLUS

Hogy egy év múlva ne találjuk magunkat ismét ugyanebben a helyzetben, változtassunk eddigi szokásainkon! Vegyünk olyan ruhákat és kiegészítőket, amelyek a saját stílusunkat tükrözik, vagy jól kombinálható alapdarabok. Ha mindezeket megfogadjuk, a gardróbtakarítás máris nem nyűg, hanem térnyerés, megújulás, sőt pénzkereseti lehetőség lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!