Púder Nélkül

2010.11.22. 06:44

Együnk a szép bőrért!

Ahogy közeleg a hideg, szeles idő, egyre fontosabb lesz, hogy figyelmet szenteljünk a bőrünknek, különösen az arcunknak, amely fokozottan ki van téve a szélsőséges időjárásnak.

Horváth Viktória

Krémezzük a bőrtípusunknak megfelelően, így biztos, hogy nem lesz fakó az arcunk. A száraz bőr nemcsak azért nem ideális, mert fájdalmasan húzódik, hanem mert előbb is öregszik, mint a hidratált bőr. De nemcsak a drogériákban kapható krémekkel előzhetjük meg az öregedést, hanem a természet ajándékaival is.

A gránátalma például remek antioxidáns-forrás a gyümölcsök között, rengeteg flavonoidot tartalmaz. Ezek a vegyületek a vitaminokhoz hasonlóan segítenek közömbösíteni az egészségtelen életmód által elszaporodott szabadgyököket.

A brazil dió kiváló szelénforrás, amely az egyik legerősebb antioxidáns hatású anyag, lassítja az öregedési folyamatokat, és segít megelőzni a rákot. E-vitaminnal fogyasztva gyulladáscsökkentő, egy kúra látványos javulást hozhat aknés bőr esetén is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!