Púder Nélkül

2011.05.13. 12:40

Miért tűnt el Debreczeni Zita a rivaldafényből?

A gyönyörű modell, Debreczeni Zita felnőtt, és a harmincesztendős hölgyre néhány éve rátalált az igaz szerelem is. Zitával a közelmúltban a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán megtartott Főiskolák Szépe előválogatóján találkoztunk. Azt mondta, szívesen jött a legjobb barátnője, Zimány Linda szülővárosába.

Benedek Bálint

– Tízéves barátság fűz össze bennünket – tette hozzá. – Amikor ő tinédzserként a rivaldafénybe került, segítettem eligazodni az olykor kemény magyar modellvilágban. A remek kapcsolat most is tart, viszont én már csak a fényképezőgép másik oldaláról figyelem a történéseket.

Brázia Főiskolák Szépe és Mr. College: még Debreczeni Zita is zavarba jött


A szolnoki Debreczeni Zita is korán kezdte a karierrjét, hiszen először 18 évesen 1999-ben iratkozott be egy modelltanfolyamra. Jó döntésnek bizonyult, ugyanis 2000-ben előbb a Tisza-tó szépe lett, és még ugyanabban az évben a budapesti Sziget fesztivál legszebbjének járó koronát is elnyerte. Újabb egy év elteltével a Miss Universe döntőseként a modellügynökségek is felfigyeltek a 170 cm magas szépségre. 2002-től számos külfödi munkát vállalt, de időközben itthon sem tétlenkedett: a nyuszis magazin felkérésére ledobta a ruháit, és olykor botrányos kapcsolatai miatt került az újságok címlapjára.


Zita szerint ez már a múlt, ugyanis az életében sokkal fontosabb dolgok kerültek az előtérbe. Ilyen a fotográfus szakma is, amit a Budapesti Kommunikációs Főiskola művészeti szakán tanul.

– Hobbiként indult, aztán találkoztam a magyar videóklippek többségének készítéséért felelős Indiánnal, így fotósként a stáb tagja lettem – mondta.

A modell egyre többet állt a masina másik oldalán, hiszen elkészíthette a Magna Cum Laude együttes lemezborítóját, s várhatóan májusban jelenik meg a Havas Henrikről készített címlapfotója is. Mégis a legszívesebben az új-zélandi fotográfushoz, Anne Geddeshez hasonlóan babákat mutat be, az eddigi legkisebb modellje egy hathetes csöppség volt.

– Gyerekeket fotózni kihívás, hiszen az ő arcmimikájuk teljesen őszinte, nem pózolnak – mosolygott Zita. – Persze a divatfotózás már egészen más tészta, ott nekem kell irányítanom a modellt. Sőt, olykor a kreativitásomra is szükségem van, hogy az adott munka a legjobb minőségben kerüljön a megrendelő kezébe.

Zita négy éve él boldog párkapcsolatban Kedves Ferenc üzletemberrel, és szándékosan tűnt el a rivaldafényből. A modellkarierrjét ugyanis már befejezettnek tekinti.

– Két éve Szegeden dr. Oláh Judittal megalakítottuk a melanóma klubot, ahol gyógyult és még bőrrákos emberek találkozhatnak – folytatta a 30 éves hölgy. – Sajnos a szüleim is érintettek: édesanyám mellrákkal küzdött, édesapám pedig még mindig tüdőrákos. A harcot soha nem lehet feladni, küzdeni kell, ebben segítünk a betegeknek.

A modell szívén viseli az állatok sorsát is, hiszen évek óta segíti az előadóművész, zenész Ganxsta Zolee kutyamentő szolgálatát. Ezenkívül élelmiszer- és bútoradományokkal segítette a devecseri iszapkatasztrófa áldozatait, de az edelényi árvízkárosultakhoz is egy 24 tonnás kamionnyi élelemmel érkezett.

Szerző: Benedek Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!