Púder Nélkül

2010.09.01. 15:48

Távmunka: otthon dolgozni és gyermeket nevelni

Spitzer Viktória (36) olyan modern nő, akinek megadatott az a lehetőség, hogy otthonról dolgozhat, miközben két gyereket nevel. Ákos fia ötéves, óvodás, Máté egy esztendős.

Merklin Tímea

Egy csomagolástechnikai cégnél vagyok termeléstervező, beszerző. Nem feltétlenül a pénz miatt mentem vissza dolgozni, hanem mert szeretem a munkámat. Az első gyerekkel itthon voltam egy évig, de úgy teltek a napjaim, hogy estére nagyon elfáradtam, és nem tudtam, mitől. Ezért Ákos 15 hónapos korában bölcsibe ment. Akkor még nem volt ez a lehetőség, ami most már igen: a cégünknek olyan számítógépes rendszere van, hogy egy laptopról tudok intézni mindent.

Amikor a második gyerekkel terhes lettem, tudtam, hogy amint lehet, dolgozni kezdek. Napi nyolc órát dolgozom, de én osztom be az időmet. Napi értekezleteink is vannak, úgy hívják: net-meeting, vagyis telefon és internet segítségével tartunk konferencia-beszélgetéseket. Az értekezlet hozzám igazodik. Amikor a pici alszik, felhívom a kollégáimat, ők összegyűlnek a tárgyalóban és tudunk beszélni. A konzultáció során ők ugyanazt látják a számítógép monitorján, amit én. A napi gyártást meg tudjuk beszélni. Fárasztó, de így látom értelmét a napnak. A munka is megvan, a család is. Szeptemberben a kicsi is 15 hónapos lesz, megy a bölcsibe - meséli Viki. Amikor fodrászhoz megy, a férje, a húga vagy a nagyszülők vigyáznak a kis Mátéra.

 

Gyakran változtatok frizurát, mindig én találom ki, hogy milyen legyen, de teljesítettem a férjem kívánságát, amikor azt szerette volna, hogy világos színű legyen. Eredetileg sötétbarna vagyok, de igaza van a férjemnek: a kék szemeimhez jól megy ez a vöröses szőke. A frizurákat újságból, tévéből nézem ki magamnak, és megbeszélem a férjemmel, neki ez tetszene-e. Kikérem a véleményét a körmeimről is. Szeretem az egyszerűt, de egyszer volt már piros a nagyfiam kedvéért - mondja.

Viki igyekszik követni a divatot, figyeli az újságokat, nézeget az interneten. Főleg plázákban szeret shopingolni, mert ott minden egy helyen van. Mivel kevés ideje van, a szezon elején egy nap alatt megvesz minden szükséges holmit. Nagyon ad arra, hogy a színek passzoljanak: a cipőihez választja a táskákat.

- Én így érzem jól magam a bőrömben. Nem szültem korán, 31 éves voltam, amikor az első gyerek született, és 35, amikor a második. A gyere-kekkel megfiatalodtam. Úgy fogtam fel, hogy a szülésekkel nem állt meg az élet. Ettől érzem jól magam, mint nő, hogy a hajam rendben van, a körmöm rendben van, és fel tudok rendesen öltözni. Annak is örülök, hogy van munkám, és mindent meg tudok adni a gyerekeimnek. A férjem szerencsére mindenre reagál: ha újítok, megjegyzi, megdicsér, hogy mennyire tetszik neki. Figyelünk arra, hogy kettőnkre is jusson idő. Rendszeresen beiktatunk gyerekek nélküli hétvégét is mondja Viki. A gyerekekkel megfiatalodtam. Úgy fogtam fel, hogy a szülésekkel nem állt meg az élet. Ettől érzem jól magam, mint nő...

Visszaszivárogni a munka világába - Olvassa el kapcsolódó cikkünket ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!