Púder Nélkül

2010.12.27. 16:56

Tipp: engedjük látszani a lábainkat is!

A nők átlagos magassága Magyarországon 160–165 centiméter. Azoknak, akik ebbe a tartományba tartoznak, adunk néhány tippet, hogyan tűnjenek magasabbnak.

Horváth Viktória

A magasság szinte az egyetlen olyan külső jellemzőnk, amelyiken nem tudunk szépészeti beavatkozással változtatni, ezért érdemes megbarátkozni vele, de létezik néhány trükk, amellyel centimétereket nyerhetünk. A kosztümtől vagy egész ruhától akár több centiméterrel is magasabbnak tűnhetünk, mivel ugyanazt a színt viseljük felül és alul.

A szem ezt egyként értelmezi, így az összhatás alapján máris vékonyabbnak látszunk. Különösen akkor, ha nadrágkosztümről van szó, ami hosszanti irányban csíkozott, hiszen ezek a vonalak nyújtják az alakot. Ha már a nadrágnál tartunk: viseljünk minél hosszabbat, szinte földig érőt, s a szabását tekintve egyenes legyen.


Felejtsük el a répa- és trapézfazont is! Ha inkább szoknyás típusúak vagyunk, válasszunk ceruza- vagy A-vonalú szoknyát, de ne feledjük, hogy minél több látszik a lábból, annál magasabbnak fog majd tűnni a tulajdonosa! A felső rész esetében a V nyakkivágás a legelőnyösebb, mivel hosszabbnak tűnik a nyak tőle, így vékonyít, magasít.

Ha ehhez még hosszú nyakláncot vagy logós fülbevalót is választunk, akkor különösen. Kerüljük a hatalmas táskát, illetve a nagyon hosszú hajat is, összenyomják az alakot. Viseljünk rövid frizurát vagy kössük fel a hajunkat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!