Púder Nélkül

2011.10.11. 11:54

Túl zajos volt McCartney esküvői bulija

Túl zajosnak találták Sir Paul McCartney esküvői buliját a szomszédok, és kihívták a helyi tanács zajpanaszügyekben illetékes embereit, de az incidens végül békésen zárult.

MTI

A Beatles 69 éves egykori basszusgitárosa és dalszerzője hangsúlyozottan szerény külsőségek közepette, a londoni Westminster kerület tanácsának anyakönyvi hivatalában, alig harminc meghívott vendég jelenlétében fogadott örök hűséget 51 esztendős amerikai menyasszonyának, Nancy Shevellnek.
   
A vasárnapi esküvő után Sir Paul zártkörű, világsztároktól hemzsegő partit rendezett az exkluzív észak-londoni St. John's Wood városnegyedben emelkedő, 8 millió font (2,8 milliárd forint) értékűre becsült luxusvillájának kertjében, és a hajnalba nyúló bulit az előkelő környék lakossága hangosnak ítélte. 
   
A Daily Mail keddi beszámolója szerint a szomszédok értesítették a kerületi tanácsot, amely a helyszínre küldte ilyen esetekre szakosodott hatósági embereit. Nagy-Britanniában a nagyobb városok önkormányzatai napi 24 órában hívható külön részleget tartanak fenn kifejezetten a lakossági zajpanaszok kivizsgálására, és ezeknek az osztályoknak hatósági felelősségre vonási jogkörük is van.
   
A zárt kapuk mögött tartott partin - amelynek menüjén kizárólag vegetáriánus és zömmel organikus fogások szerepeltek - a rock- és celebvilág legnagyobb sztárjai mulattak; jelen volt mások mellett az egykori nagy rivális, a Rolling Stones képviseletében Ronnie Wood, a Pink Floydtól David Gilmour, a divat világából Kate Moss szupermodell, és természetesen a Beatles volt dobosa, a 71 esztendős Ringo Starr. 
   
A házaspár az első táncot a kiszivárgott értesülések szerint a My Valentine című dalra lejtette, amelyet McCartney az esküvő alkalmából írt újdonsült - egyben harmadik - felesége tiszteltére. Sir Paul személyes előadásában emellett elhangzott a Beatles-slágerek közül a Let It be és a Ticket to Ride.
   
A zaj azonban a keddi Mail értesülései szerint akkor hágott a tetőpontjára - és haladta meg a konszolidált városrész lakóinak tűréshatárát -, amikor a lemezlovasi feladatokat ellátó Mark Ronson bekapcsolta lemezjátszóit.
   
A westminsteri tanács zajpanaszosztályának két illetékese a helyszínre kiszállva udvariasan megkérte Sir Pault, hogy kicsit halkítsa le a zenét. McCartney ennek készséggel eleget is tett, és a buli - immár csendesebben - minden további incidens nélkül folytatódott, egészen hajnali 3 óráig.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!