Púder Nélkül

2011.06.09. 06:59

Változatos és szexi a 2011-es fürdőruha és bikini divat

Ezen a nyáron ne csak a fürdőzésnek, a napozásnak hódoljunk, hanem élvezzük, hogy szexi fürdőruhában végiglejtünk a parton. Az idei stranddivat ugyanis rendkívül változatos, izgalmas és érdekes, minden alkat talál magának egy remek darabot - hangsúlyozta Sellei Gabi, veszprémi stylist.

B. Virág Rita

Az idei fürdőruha divat sok új, de régi, retro elemet is tartalmaz. A színekben igen változatos: a tervezők legszívesebben a kékek árnyalatait, a zöldeket, a narancsot, a barnákat és az aranyat használják, de újra előtérbe kerültek a keverék árnyalatok is, a türkiz zöldek, vagy a türkiz kékek. Divatba jöttek a fél vállas, a pánt nélküli, vagy a fodros fazonok, de éppúgy trendi a pöttyös és a farmert utánzó anyagokból készült darab is.

Sellei Gabi stylist elmondta, már a fürdőruháknál is szívesen alkalmazzák azt a trükköt, hogy egy-egy nagy mintát helyeznek el azokra a testrészekre, amelyeket ki akarnak emelni, hangsúlyossá akarnak tenni, így például a dekoltázsra. A tankini és a trikini igen praktikus viselet, ezeket akár a teltebbek is felvehetik, sőt felsőruházatnak is hordható.

 



A szakember kiemelte, újdonság az idei divatpiacon azon fürdőruhák megjelenése, amelyek átlátszó anyagból készülnek. Ráadásul olyan mikroszkópikus lyukakat helyeznek el rajtuk, amelyek a napfény 80 százalékát áteresztik. Hogy a kíváncsi szemek elöl eltakarják a különböző testrészeket, ezért nagy feltűnő mintákat nyomnak a különleges anyagra.

- Most már nemcsak a két-, hanem az egyrészes fürdőruhák is hódítanak. Érdekes megoldásokkal, kivágásokkal varázsolják izgalmassá ezeket a darabokat. Már nem egy kaptafára készülnek, sokféle szabásúak, amelyek jól formáznak és remekül takarnak. Telteknek és a vékonyabb testalkatúaknak egyaránt kényelmes viselet. A fürdőruha divat is alkalmazkodik a felsőruházati trendekhez, így számtalan különböző irányzatot különböztetünk meg - mondta el Sellei Gabi.

 



A Las Vegas sikk újdonságot jelent a stílusok között, igazi fantázia irányzat, amit sok-sok csillogással, ragyogó díszítéssel, flitterrel tesznek különlegessé.
A retro irányzat sokadik virágkorát éli. A fürdőruha bármely részén feltűnő fodrok, a pöttyös, az egykoron Bridget Bardot és Sophia Loren viselte fazonok újra divatba jöttek. Mivel ezek a hírességek főleg a dekoltázsukat hangsúlyozták, így az ilyen fürdőruhák erősen push up-os hatásúak.

Az úgynevezett etnikum irányzat, ami szafari, vagy keleti elemek tartalmaz, az arany-metál stílusirány, a virágos, az állatmintás, vagy a tengerész csíkos szintén hódít.
Idén a boudoir sikk kategória a fehérneműk világát idézik meg, a lebegő csipkés, aprólékos kidolgozásokkal.

Az úgynevezett peekaboo, vagyis kukucs irányzat új stíluskategóiát jelöl. Itt a fürdőrucikat sok pánttal, kivágással látják el, és általában karikákkal fogják össze.

Sellei Gabi aláhúzta, örök divat marad a klasszikus fekete-fehér és az egyszínű. Ezeket elsősorban azoknak ajánlja, akik nem szeretnének minden évben új fürdőruhát vásárolni. Akik ezt a variációt választják, azoknak a szakember azt ajánlotta, dobja fel az adott évben divatos kiegészítővel.

 

 



Csodás összhangot alakíthatunk ki, ha strandkendőt, sortot, kisszoknyát, trendi papucsot, feltűnő kalapot, divatos napszemüveget, strandtáskát, vagy bizsut választunk a bikininkhez, vagy az egyrészes fürdőruhához.





 Sellei Gabi úgy fogalmazott, bármi is a divat, a fürdőruha kiválasztása előtt tartsunk önvizsgálatot és akár a trendi irányzatok rovására válasszunk számunkra megfelelőt. A legfontosabb, hogy az alkatunk, az alakunk számára előnyös fazont válasszunk, ami önbizalmat ad. Annál semmi sem lehet rosszabb, minthogy a tenger-, vagy a tóparton, netán a nyaralóhelyen magunkat takargatjuk, ahelyett, hogy felszabadultan strandolnánk, élveznénk a napsütést és a férfiak vonzó, elismerő tekintetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!