2013.10.19. 15:08
Recept: sajt házilag
Olvasónk Varga Józsefné receptje.
Hozzávalók:
1 liter valódi tehéntej
50 dkg tehéntúró
5 dkg margarin
1 egész tojás
só
szódabikarbóna
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni, belemorzsoljuk a túrót,ha felfőtt, leszűrjük a savót, főzésnél felhasználjuk. Savanyú levest lehet vele főzni. Egy teflonbevonatú edényben feloldunk 5 dkg margarint, majd a leszűrt túrót az olvasztott margarinba tesszük, kavargatjuk, majd ha nyúlós lesz, beleütjük a tojást, hozzáadunk 1 kávéskanál sót, és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Ekkor megduzzad a massza. Kivizezett edénybe vagy folpackkal kibélelt edénybe beletesszük. Ízesíthetjük petrezselyemzölddel,őrölt köménymaggal, kipréselt fokhagymával, metélőhagymával, piros arannyal,de ekkor az 1 kávéskanál sónál kevesebbet tegyünk. Ha kihűlt, fogyasztható.