2017.04.03. 19:54
Pulykamelltekercs
Nagygeresd - Ennek a rendkívül gazdag, ünnepi fogásként is készíthető húsételnek a receptjét Varga István Tiborné olvasónk küldte be.
Hozzávalók négy személyre:
négy szelet pulykamellfilé, fél kiló darált pulykahús, négy teáskanál reszelt sajt, négy teáskanál olívaolaj vagy étolaj. A töltelékhez egy tojás, egy teáskanál reszelt vöröshagyma, 1-2 gerezd reszelt fokhagyma, két beáztatott és kifacsart zsemle. A körethez egy kiló burgonya, tíz deka vaj vagy margarin, só, egy pohár tej.
A pulykamelleket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A darált húst a kifacsart zsemlyével, a tojással, a hagymával és a fokhagymával összekeverjük, majd megtöltjük vele a pulykamellszeleteket. Szorosan feltekerjük őket, majd egy kisebb méretű tepsibe, amit előzőleg kiolajoztunk, egymás mellé rakjuk őket. Meglocsoljuk az olajjal, és előmelegített sütőben megsütjük.
A reszelt sajtot csak kevéssel az elkészülés előtt szórjuk rá, nehogy elégjen. Ha szép piros a teteje, kész. Burgonyapürével, hasábburgonyával vagy zöldséges burgonyával tálaljuk.