Receptek

2010.10.07. 13:44

Koktélbár otthon

Színes longdrinkek, kis esernyő és koktélcseresznye – akár otthon is valami felkapott üdülőparadicsomban érezhetjük magunkat, ha saját kis minibárt alakítunk ki a lakás egy szegletében.

Szabados Judit

Mixereket meghazudtoló mutatványokkal kápráztathatjuk el vendégeinket, elkészíthetjük kedvenc koktéljainkat, mindehhez pedig ki sem kell mozdulni otthonról. Alakítsunk ki a nappaliban vagy a konyha egyik szegletében a minibárt - bizonyára nem csak a házibulik, de az esti lazulás kis szigete is lesz.

A kellékeket elrejthetjük bárszekrényben, de tárolhatjuk mobil, gurulós állványon is, hogy mindig oda guríthassuk, ahol épp kézre esik. Applikálhatunk üvegtartó állványt a konyhapultra és a nappaliban egy komódra is. Beszerezhetünk sörcsapot, de összehozhatunk egy saját kis koktélbárt is, bár ehhez azért már mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. Ehhez a konyha egy szegletében kialakíthatunk kisebb bárpultot, vagy a konyhapult egy részét is használhatjuk erre a célra. Ne felejtsük el a bárszékeket sem, csak így lesz tökéletes a látvány és a hangulat.
A bárszekrényt töltsük fel a legszükségesebb italokkal, gondoljuk át, hogy milyen koktélokat szeretünk. Az alap alkoholok: brandy/konyak, gin, rum, whiskey, vodka, likőrök, pezsgő. Legyen mindig kéznél jég is, ne feledkezzünk meg a shakerről és a megfelelő poharak beszerzéséről sem.

Feldobhatjuk a látványt LED-es háttérvilágítással, de az összhatást virágokkal, képekkel, dísztárgyakkal is mutatósabbá tehetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!