Reklám

2012.03.29. 14:38

Futás a gyermekekért és a fenntartható városért a Vivicittán (x)

Az SOS Gyermekfalu javára jótékonysági akciót hirdet meg a Telekom saját munkatársai részvételével, az általa névadó főtámogatóként szponzorált 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmából.

Vas Népe

Az április 1-én zajló budapesti Vivicittá eseményen a Telekom az SOS Gyermekfaluban felnövő kisgyerekeknek gyűjt adományokat, szándékai szerint hozzájárulva ahhoz, hogy a családban élő kortársaikhoz hasonló, minél gondtalanabb gyermekkort élhessenek meg. A Telekom saját dolgozóiból csapatokat toboroz, és a csapatok tagjai által lefutott kilométerek számát 100 forinttal szorozzák meg. Az így kapott összeget adományként ajánlják fel az SOS Gyermekfaluban élő kicsik és fiatalok támogatására.

A Telekom emellett az SOS Gyermekfalu lakói számára is lehetővé teszi, hogy részesei lehessenek a budapesti élményeknek, noha a Budapesttől való távolság vagy szociális helyzetük miatt ezt egyébként nem tehetnék meg. Ezért az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának intézményeiből, Battonyáról, Kőszegről és Kecskemétről gyerekeket és nevelőszülőket utaztat Budapestre, és biztosítja egész napos részvételüket az eseményen. A rendezvény szervezője, a Budapest Sportiroda (BSI) természetesen ingyen gondoskodik a nevezésükről.

A Telekom képviselői a verseny végén, az eredményhirdetéskor adják át az összegyűjtött kilométerekről szóló jelképes óriáscsekket a gyerekeknek. Az eseményen részt vesz az SOS Gyermekfalu nagykövete, Barabás Éva is.

A jótékonysági akció kiegészül a Fenntarthatósági Médiaklub részvételével, akik csapatukkal a fenntartható városi létre szeretnék mostani futásukkal is felhívni a figyelmet. A fenntarthatóság népszerűsítése érdekében a Telekom jelentős hazai médiumokat felkérve hívta életre a Fenntarthatósági Média Klubot. A hiánypótló kezdeményezés keretében a klubtagok saját kommunikációs eszközeikkel és csatornáikon keresztül, gyakorlati példák segítségével mutatják be a nagyközönségnek, hogyan élhetjük meg a fenntarthatóságot a mindennapjainkban, illetve mit tehetünk egy élhető jövőért.

A Telekom Vivicittá Városvédő Futáson a BSI további három jótékonysági akciót szervez. Gyűjtést kezdeményeznek Kanyó Zsolt gerelyhajító paraatléta paralimpiai kijutására, a Bátor Tábor, és a Suhanj Alapítvány javára is.

A Telekom a 2010 decemberében elindított hello holnap! kezdeményezéssel a fenntarthatóság fogalomkörét érthetően, könnyen befogadható módon szeretné a mindennapok részévé tenni, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy az élhető jövő mindannyiunk közös felelőssége.

A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a www.futanet.hu oldalon található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!