Rendőrségi

2010.07.06. 11:25

Dakaros versenyző a repülőgép-baleset egyik áldozata

A tereprali.hu internetes oldal keddi információi szerint Szobi Balázs, a Dakar-ralin többször is induló kamionversenyző, Tarsoly Tamás, az Oxxo Racing Team sajtófőnöke, valamint Szabó András, a Monster Energy Drink marketing munkatársa volt az áldozata annak a repülőgép-balesetnek, amely hétfőn történt a főváros III. kerületében.

MTI

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) tereprali szakágának honlapján az olvasható, hogy a kisgép pilótája és két utasa a tereprali-szakágvezető Liszi László fiát, az éppen kerékpározó Liszi Attilát és társait filmezte.

Liszi Attila bicikliversenyző elmondása szerint a repülőgép a harmadik kör után az egyik fordulóban elvesztette a sebességét és a magasságát. A pilóta gázadással próbálta kiemelni a gépet, amely először az oldalára fordult, majd átesett, így fejjel lefelé, orral csapódott a földbe, öt méterre Liszi Attilától - olvasható a honlapon.

A jelenlévők - a www.tereprali.hu közlése szerint - megpróbálták az összeroncsolódott gépből kiszabadítani az utasokat, de a jármű néhány másodperc múlva lángra lobbant, így a pilóta és két utasa bennégett.

A Cessna 172 típusú repülőgép a III. kerületi Taliga utca egy üres telkére zuhant hétfő délután. A tűzoltók a tűz megfékezése után három összeégett holttestet találtak a roncsban.

Az Index kedden, saját információira hivatkozva azt írta, hogy a HA-JUT lajstromszámú, Cessna-172-es, légcsavaros gépről van szó, amelyet 2007-ben kezdtek el üzemeltetni a farkashegyi repülőtéren. Úgy tudja, hogy a repülőgép tulajdonosa T. Tamás, aki gyakran bérbe adja két gépét.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője az MTI-vel hétfőn azt közölte: nem lehet tudni, mi volt a repülőgép úti célja, mert repülési tervet nem adtak le. Mint megjegyezte, abban a légtérben, ahol a gép repült, nem is kötelező leadni ilyen iratot. A repülőgépben lévő dokumentumok nagy valószínűséggel elégtek - mondta.

Az MTI-nek hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg az áldozatok kilétéről szóló információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!