Rendőrségi

2010.07.21. 15:50

Rablókat keresnek: rendőrségi felhívás (fantomképpel)

A Pápai Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, akik június 26-án 13 óra körüli időben Lovászpatona belterületén bementek egy lakóházba egy egyedül élő, 78 éves asszonyhoz, majd erőszakkal az idős hölgy pénzének és értékeinek átadására próbálták kényszeríteni. Külső körülmények azonban megakadályozták őket abban, hogy a bűncselekményt befejezzék, így elmenekültek a helyszínről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A támadók személyleírása:

Az egyik támadó 25-30 év közötti, kb. 170 cm magas, zömök, sportos alkatú férfi. Sötétkreol bőrű, szeme színe sötétbarna, szemöldöke dús, fekete. Sötétkék színű anorák ruhát, míg fején fekete színű maszkot viselt az elkövetés során. Magatartása agresszív, erőszakos volt.

 

 

A másik támadó 60 év körüli, kb. 180 cm magas, vékony, szikár alkatú férfi. Fehér bőrű, ősz haja nyíratlanul lóg a nyakára, miközben a fejtetőn már kopaszodik. Tömött, ősz bajuszt visel, arca ráncos, megjelenése elhanyagolt. Hangja a dohányosokra jellemzően rekedt. Az elkövetés idején olajzöld munkásnadrágot és szürke színű munkáskabátot viselt, míg vállán zöld színű tarisznyát hordott. Erről a személyről sikerült a fantomképet is készíteni.

A pápai rendőrök a (89) 313-011-es telefonszámon számítanak mindazoknak a bejelentéseire, akik a leírtak alapján az ismeretlen tettesek kilétére, vagy jelenlegi tartózkodási helyére vonatkozóan információkkal rendelkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!