Rendőrségi

2010.12.01. 10:58

Maffia lopja a MÁV szendvicseit?

Maffiává szerveződtek a nyugdíj előtt álló utaskísérők, targoncával lopják ki nagy tételben az utasoktól ellopott szendvicseket - lényegé­ben ezzel vádolja beosztottait Mészáros András, a MÁV Utasellátó vezetője - írja a blikk.hu szerdán.

MTI

A vezető feljelentést  tett a józsefvárosi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán.
   
„A háló- és fekvőkocsikon utazó utasoknak különböző szintű ellátás jár, amely étel-ital felszolgálását is magában foglalja. Tudomásomra jutott, hogy az ellátmány egy részét nem osztják ki, és a fel nem használt árut az út végén eltulajdonítják" - írta feljelentésében Mészáros. Az utasellátó vezetője szerint „az utóbbi időkben ezeknek a termékeknek az eltulajdonítása szervezett kereteket kezdett ölteni, az út végén egyes dolgozók a fel nem használt árut targoncával vitetik a Budapest-Keleti pályaudvar melletti Kerepesi úti parkolóba, ahonnan saját gépkocsijukkal szállítják el. Az eltulajdonított áruk értéke elérheti a bűncselekmény értékhatárt is" - zárta feljelentését az éber vasutas a blikk.hu szerint.
   
Mészáros megpróbálta posztos rendőrök segítségével leleplezni a szendvicsmaffiát, de nem járt sikerrel. Az utasok szeme láttára pakoltatta ki két rendőrrel az egyik utaskísérő táskáját, szendvics után kutatva, ám sonkás zsemlék nem kerültek elő.
   
Nevük elhallgatását kérő vasutasok a Blikknek azt mondták, hogy a főnökök koncepciós pereket gyártanak. A MÁV sajtóosztálya válaszlevelében nem tagadta a Blikknek a dolgozók elleni akciókat, sőt tudatták, valamennyi dolgozót ellenőrizni fognak.
   
„A MÁV-Start Zrt. Utasellátó központjának vezetője nem tett rendőrségi feljelentést  sem szervezett bűnözés, sem pedig szendvicsek eltulajdonítása miatt. Két volt munkavállaló ellen folyik jelenleg rendőrségi eljárás csalás gyanúja miatt" - állították annak ellenére, hogy a rendőrség megerősítette: tudnak a feljelentésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!