Rendőrségi

2011.02.25. 16:29

15 milliót kért az ellenőr a munka igazolásáért

Hivatali vesztegetés miatt, nem jogerősen, egy év négy hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt pénteken a Somogy Megyei Bíróság egy kaposvári műszaki ellenőrt, aki 15 millió forintért igazolta volna le egy munka elvégzését.

MTI

 A bíróság a 36 éves vádlottat két évre eltiltotta a mérnöki foglalkozás gyakorlásától, valamint négymillió forint vagyonelkobzásra ítélte.
   
A férfi, aki a közigazgatásilag Kaposvárhoz tartozó Kaposfüredet elkerülő út munkálatait ellenőrizte, egy ott dolgozó ismerősével megüzente az építtetőnek, hogy tízmillió forint ellenében hajlandó leigazolni a munkákat.

Később már 15 millió forintot követelt, amelynek első részletét - négymillió forintot - a múlt év augusztusában akarta megkapni.
   
A pénzt az ellenőr ismerősének, egy 39 éves marcali férfinak kellett volna átvennie az építtetőtől. Őt a "papírral teli" boríték átvételekor fogták el a rendőrök. Az ügy másodrendű vádlottját a bíróság társtettesként, nem jogerősen, nyolc hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
   
Az ügyész végrehajtandó szabadságvesztést, a vádlottak enyhítést, illetve felmentést kértek. Jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!