Rendőrségi

2011.02.18. 15:54

Fegyverarzenált találtak a házkutatást végző rendőrök Apagyon

Fegyverarzenált találtak a házkutatást végző rendőrök az egyik apagyi portán pénteken - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

MTI

Az ingatlanról lőszerek, fegyver- és gránátalkatrészek, valamint feltételezhetően légvédelmi rakéták és páncéltörők elemei kerültek elő - mondta Fülöp Gergely szóvivő.

A százados tájékoztatása szerint a házkutatást azért tartották, mert előző éjjel akkor még ismeretlen tettesek rézből készült alkatrészeket próbáltak meg ellopni egy Apagy közeli transzformátorállomásról. A kiérkező biztonsági őrök megzavarták az elkövetőket, akik a rongálással így is egymillió forint értékű kárt okoztak.

A megindított nyomozás során jutottak el a baktalórántházi rendőrőrs munkatársai a feltételezett rongálókhoz, s az egyiküknél tartott házkutatás során került elő a fegyverarzenál.

Az ügyben az egyik, 32 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, ellene lopás, rongálás és lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárás. Társa, egy 30 éves férfi szabadlábon védekezhet a lopás gyanújával szemben.

Az őrizetbe vett férfi a rendőröknek azt mondta, hogy az illegális hadászati eszközök egy részét mint gyűjtő vásárolta, illetve találta. A nála lefoglalt eszközöket fegyverszakértő vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!