Rendőrségi

2011.08.23. 14:42

Frontális ütközés a 7-es főúton

Baleset történt Martonvásár és Erdőhát között kedden: egy személyautó és és egy teherkocsi ütközött össze, többen súlyosan sérültek. A 7-es főút balesetben érintett útszakaszát lezárták.

Fejér Megyei Hírlap

Az elődleges adatok alapján Budapest felől érkezett egy francia rendszámú Citroen C3 személygépkocsi, ami eddig tisztázatlan körülmények miatt áttért a szemközti sávba, ahol Martonvásár felől egy Toyota Dina kisteherautó érkezett, aminek sofőrje - látva a saját sávjába áttérő Citroent, balra kormányozta járművét -, de az ütközést nem tudta kikerülni, így a két gépkocsi frontálisan összeütközött.

A balesetben összesen öten sérültek meg. A kisteherautó vezetője súlyos, míg utasa könnyű sérülést szenvedett.

A személygépkocsiban egy család utazott. Az édesapa - aki az autót vezette - és a jobb hátsó ülésen helyet foglaló édesanya súlyosan, míg pár hónapos kisfiuk - aki biztonsági gyermekülésben utazott - könnyen sérült.

A helyszínre több mentő-gépkocsi, valamint mentőhelikopter is érkezett, illetve egy gyerekmentő is. Mindegyik sérültet Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállítottak a mentők.

A főút balesettel érintett szakaszát a rendőrök lezárták, és Tárnoknál, valamint Martonvásárnál az M7-es autópályára terelik a forgalmat.

A helyszíni szemle befejezését követően - ami egy órán belül várhatóan - a műszaki mentés idejére fél pályán megindulhat a forgalom - írja az fmh.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!