Rendőrségi

2012.01.30. 12:30

A rendőrséget akarta kirabolni egy férfi Hódmezővásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletén próbált meg rabolni egy férfi hétfő délelőtt; az egyenruhások lefegyverezték és megbilincselték, az elkövető ellen büntetőeljárás indult - közölte a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

MTI

A fiatalember azzal az ürüggyel kéredzkedett be a kapitányság épületébe, hogy az illemhelyet szeretné használni. Amikor kifelé jött, az ügyeletnél álló két egyenruhás rendőrre egy éles fegyvernek látszó tárgyat fogott, majd értékeik átadására szólította fel őket – mondta Szenti Szabolcs.

A rendőrök testi kényszert alkalmaztak, elvették a fegyvernek látszó tárgyat és megbilincselték a húszéves férfit – közölte a százados.

A fegyverről az elsődleges vizsgálatok után kiderült, hogy egy az éles lőfegyverhez tökéletesen hasonlító 6 milliméteres ASG típusú airsoft pisztoly – tudatta a szóvivő. (Az airsoft 6 vagy 8 mm átmérőjű gömblövedéket kilövő, légfegyverekkel játszott hobbisport.)

A fiatalember ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt - őrizetbe vétele mellett – indult büntetőeljárás. A bűncselekmény büntetési tétele öttől tizenöt évig terjed – mondta Szenti Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!