Rendőrségi

2014.04.03. 07:58

Öt férfi, huszonkét büntetőügy

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya több, 2013. augusztusa és 2013. szeptembere között elkövetett büntetőügyben fejezte be a nyomozást.

 

Egy gyalogos férfitől kísérelte meg ellopni autóstáskáját Sz. Alex Szombathelyen, 2013. augusztus 28-án, miközben kerékpárjával elhaladt a sértett mellett. Nem járt sikerrel, még aznap elfogták a szombathelyi rendőrök és kihallgatták lopás kísérlete vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 31 éves szombathelyi lakos kihallgatása során további bűncselekmények elkövetésére derült fény. A férfi 2013. augusztusától egészen 2013. szeptember 9-ig más, hasonló bűncselekményeket is elkövetett. Az eltulajdonított tárgyak értékének függvényében lopás vétség, vagy lopás bűntett elkövetésével gyanúsították meg a rendőrök. Különböző személyektől autós és kézi táskát vitt el, de terhére rótták még, hogy az egyik parkban fekvő férfitől pénzt és iratokat vett el. Volt, hogy a fürdőszoba nyitott ablakán mászott be egy szombathelyi lakásba, és műszaki cikkekkel, valamint ékszerekkel távozott. Kábítószer-birtoklás vétség elkövetésével is meggyanúsította a rendőrség, mivel a lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús növényi anyagtörmelékeket is találtak a nyomozók.

A megalapozott gyanú szerint Sz. Alex jogsértő tevékenységei összefüggésbe hozhatók másik négy férfivel is.

H. Zsolt, 40 éves szombathelyi lakossal a kábítószer kapcsán találkozott. Vele szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, illetve kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

F. Zsolt, 27 éves szombathelyi férfi egy esetben orgazdaként merült fel Sz. Alex ügyeiben, mivel lopásból származó ékszert és fényképezőgépet próbált értékesíteni. A gyanú szerint egy alkalommal bűnpártolás bűntettét is elkövette, amikor segítette Sz. Alex menekülését, melyért később pénzt is kapott.

Sz. János, 28 éves martfűi lakost szintén bűnpártolás vétségével és bűntettével gyanúsítják a nyomozók, mivel egy alkalommal a lopott dolgokat segítette kábítószerre cserélni, máskor pedig egy LCD televízió elszállításában is közreműködött az egyik betörés helyszínén. Ezen kívül csalás kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is felelnie kell, ugyanis egy lopott bankkártyával kísérelt meg pénzt felvenni az egyik bankautomatából. Mindezeken túl csokoládét is lopott a gyanú szerint, illetve egy nő válláról szakította le és vitte el a táskáját N. László, 22 éves acsádi lakos segítségével.

A hatóság a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségre megküldte.

Fotók: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!