Rendőrségi

2015.02.03. 13:55

„Környezetvédelemért-díj”

A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ megköszönte Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes asszonynak a környezeti jogsértésekkel szembeni hatékony munkáját.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központtal 2006. decemberében együttműködési megállapodásban rögzítette a környezeti jogsértésekkel szembeni közös fellépés szükségességét.

A főkapitányság, azon belül pedig a környezetvédelmi szakvonal különösen sokat tesz a bűncselekmények megelőzéséért. Rendszeres kapcsolatot tartanak az érintett intézményekkel, közös portyaszolgálatot folytatnak a társszervekkel együttműködve, továbbá a társhatóságok bevonásával megszervezik az állomány környezetvédelmi tárgyú oktatását.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A környezettudatosságra történő nevelés jegyében munkatársaink megelőző, figyelemfelhívó előadásokat tartanak az oktatási intézményekben is. Továbbá kiadványaikon keresztül, szórólapok terjesztésével pedig a környezetvédelmi szabályokkal kapcsolatos információk minél szélesebb körben történő megismertetését és elmélyítését célozzák.

Az eredményes munka elismeréseként 2014. november 28-án a főkapitányságot díjazták, a 2015. január 31-én tartott környezetvédelmi bálon pedig Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes asszony, a bűnmegelőzési alosztály helyettes vezetője vehetett át elismerést. A „Környezetvédelemért-díj"-at a bálon jelenlévő dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy úr, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója és Mészáros György úr, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány elnöke adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!