Rendőrségi

2015.03.26. 08:59

Vádat emelt az ügyészség egy mozgó postát felfegyverkezve kirabló fiatalokkal szemben Vasban

Szombathely - Felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség egy fiatalkorú férfi és társa ellen, akik márciusban a Vas megyei Karakón kiraboltak egy mozgó postát.

Simon József főügyész tájékoztatása szerint a vádlottak 2014. március 10-én Karakó községben megtámadták a mobil postai szolgáltatást nyújtó alkalmazottat, akit késsel fenyegetve készpénz átadására kényszerítettek.

A vád szerint a két vádlott együtt határozta el és tervelte ki a bűncselekményt, amelyet egyikük hajtott végre, míg társa figyeléssel támogatta.

A fiatalkorú vádlott a község temetőjének kerítésénél várakozott egy 30 centiméter pengehosszúságú késsel felfegyverkezve, és amikor társa jelezte, hogy a postásautó a közelbe ért, azt leintette, majd az autó lehúzott ablakán át a kést a postai alkalmazott nyakához szorította és pénzt követelt tőle.

A sértett a fenyegetés hatására 206 ezer forintot adott át, amin a vádlottak később megosztoztak, a kést pedig egy kútba dobták, amit a rendőrök később megtaláltak.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, a Szombathelyi Törvényszék döntése alapján legalább az elsőfokú bíróság ítéletének megszületéséig ott is maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!