Rendőrségi

2015.06.05. 04:51

Rabló borult fel a kenyeres autóval Szombathelynél

Tíz percen belül elfogták a férfit Szombathely térségében.

Simon István

Pénteken reggel Balogunyomban egy maszkos rabló támadta meg az egyik pékség teherautójának vezetőjét, eléugrott a bokorból, majd dulakodni kezdtek. A rabló végül beugrott az egy tonna kenyérrel megpakolt teherautóba, majd elhajtott vele. A jármű a 87-es úton érkezett Szombathely közelébe, ahol az egyik kanyart nem tudta bevenni és az árokba hajtott.

A rabló megsérült, és nem tudott elmenekülni a helyszínről, a rendőrök őrizetbe vették.




Fotó: Simon István

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tájékoztatást adta az esetről:

Egy balogunyomi élelmiszerüzlet melletti parkolóban támadt a sütőipari termékeket szállító férfire a gyanúsított, majd elhajtott a kistehergépkocsival. Mint arról korábban hírt adtunk, egy pékség alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2015. június 5-én 3 óra 6 perckor. A férfi az egyik balogunyomi élelmiszerüzletnél pakolta ki a kistehergépkocsiban található élelmiszereket, amikor egy fején maszkot viselő, számára ismeretlen személy támadt rá és megfenyegette. A támadó a volán mögé ült és Szombathely irányába elhajtott a járművel. A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai haladéktalanul megtették azt elsődleges intézkedéseket. A Szombathelyre bevezető úton észlelték a keresett járművet, amelyet aztán kellő távolságból követtek. A férfi a Szombathely, Rumi út külső és a 87-es számú főút kereszteződésében a gépkocsival felborult. A rendőrök a bejelentéstől számított tíz percen belül elfogták a 42 éves férfit, aki a baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett. F. Tamás kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A nyomozók ezzel egyidejűleg indítványozzák a férfi előzetes letartóztatásának kezdeményezését.

Címkék#lopás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!