Rendőrségi

2014.03.20. 15:43

Csoportos garázdák

Szombathely – Vádemelést javasol a rendőrség öt férfivel szemben, akik megalapozottan gyanúsíthatók csoportosan elkövetett garázdasággal.

Simon Erzsébet

Állampolgári bejelentés alapján indult büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen tavaly november 16-án a Szombathelyi Rendőrkapitányságon, mivel a gyanú szerint éjjel háromnegyed tizenkettő tájt a megyeszékhely egyik sörözőjében szóváltás után öt férfi bántalmazta egymást.

A nyomozás során kiderült: alapos a gyanú, hogy a 25 éves Sz. Béla és az 57 éves Sz. Béla püspökmolnári lakosok, valamint a 29 éves G. Zoltán, a 29 éves P. Miklós és a 30 éves T. Márió szombathelyi lakosok követték el a bűncselekményt. A férfiak erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya folytatta le az eljárást, a nyomozást lezárta, s a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte. Az öt férfinak csoportosan elkövetett garázdaság bűntettét rója a terhére a nyomozó hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!