Rendőrségi

2012.10.18. 13:13

Embercsempész és illegális migránsok kerültek rendőrkézre Vas megyében

Vas megye - Embercsempész segítségével akarta négy szomáliai, tizenegy afgán és tíz pakisztáni személy elhagyni az országot, amikor Vas megyében, a magyar-osztrák államhatár közelében egy közúti ellenőrzés során a rendőrök elfogták őket.

Vas Népe

Egy Mercedes típusú tehergépkocsi bácsalmási lakosú vezetőjét igazoltatták a Körmendi Rendőrkapitányság járőrei 2012. október 17-én délelőtt, a 8-as számú főúton, Rábafüzes térségében. Az ellenőrzés során felfedték, hogy a jármű rakterében huszonöt külföldi tartózkodik. Az autóban szállított férfiak a raktér kinyitásakor már nehezen lélegeztek, közülük egy pedig orvosi ellátásra is szorult. Őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

A rendőri intézkedés során bebizonyosodott, hogy az elfogott személyek okmányokkal nem rendelkeztek, ezért személyazonosságukat és Magyarország területén való jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni. Az országba illegálisan belépő férfiakat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályára előállították, ahol kiutasítást előkészítő őrizetbe vételük megtörtént.

Az elfogott külföldiek csütörtökön kerülnek elszállításra a Nyírbátorban működő őrzött szállásra.

A rendőrök a Mercedes vezetőjét a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A külföldiekkel szemben idegenrendészeti eljárást, míg a bácsalmási férfivel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Rendőrség - közölte Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!