Répcelak

2015.09.26. 10:55

Fociból lett a testvér - Az öregfiúk meccsével kezdődött a répcelaki-légi barátság

Répcelak, Lég - Negyedszázada vett fel a két település kapcsolatot egymással. Ezt is ünnepelték Légen.

Némethy Mária

A Dunaszerdahelytől 12 kilométerre északnyugatra, a pozsonyi út mellett fekvő Lég (Lehnice) szlovákiai magyar település. Egy 2011-es népszámlálási adat szerint 2527 lakosából 1365 magyar és 946 szlovák.

– Az idén negyed százada, hogy ezzel a településsel kapcsolatba lépett Répcelak a sport révén, majd az évek során a testvértelepülésünkké vált – emlékezik vissza a kezdetekre Szarka Sándor, aki húsz éven keresztül volt a Répcelaki Sportegyesület elnöke.

Kékben a légi, fehérben a répcelaki öregfiúk csapata a légi meccs előtt (Fotó: Szarka Sándor)

– Akkor is én voltam az elnök, amikor Légről érkezett egy küldöttség azzal a kéréssel, hogy egy öregfiú focimeccsre meghívnak bennünket. Elmentünk, ez 1989 júliusában volt.A 25 év során sokszor volt meccsük, most a jubileum kapcsán tavasszal Répcelakon, az elmúlt hétvégén pedig Légen is.

– Lég ünnepelt, kiállítás is nyílt ünnepélyesen, és mint mindig, most is nagyszerűen megvendégeltek bennünket, öröm mindig náluk lenni – mondta el Szarka Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!