Répcelak

2017.01.05. 18:40

Különleges év volt 2016 - A gyorsforgalmi út elkészülte szó szerint történelmi esemény

Répcelak - A sportcsarnok építése és az M86-os át-adása hatalmas jelentőségű a város életében. Szabó József polgármesterrel az elmúlt évről beszélgettünk.

Budai Dávid

- Több szempontból is különleges és fontos év volt 2016 - mondta Szabó József polgármester, amikor arra kértük, értékelje az elmúlt évet. A város életében a két legfontosabb esemény egyértelműen a sportcsarnok építése és az M86-os átadása volt. Előbbi ráadásul a város történetének egyik legnagyobb beruházása, amely a 700 millió forintos értékével a jelenleg folyó sportberuházások között a második legnagyobb a megyében. Az építés a tervek szerint halad, így szinte napra pontosan egy hónappal ez előtt az épülő csarnokban a bokrétaünnepet is megtarthatták.

Nagyné Németh Gabriella és Szabó József az óvoda előtti megújult parkolóban Fotó: Unger Tamás

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy semmi akadálya nem lesz a június 17-ére tervezett átadóünnepségnek. A gyorsforgalmi út elkészülése pedig szó szerint történelmi esemény a város életében. Az út egyrészt összekötött bennünket a világgal , másrészt véget vetett a hatalmas járműforgalomnak a városban. Ezzel pedig új időszámítás kezdődött, amihez az is hozzájárult, hogy időközben a vasút villamosítása is befejeződött. - fogalmazott a polgármester.

Szabó József polgármester a sportcsarnok terveivel. 2017 június 17-én adják át az épületet Fotó: Szendi Péter

A város életét befolyásoló események azonban ezzel a két beruházással még nem értek véget, hiszen éppen az év vége előtt vette meg az önkormányzat azt a 24 irodából álló épületet, amelynek helyiségeit máris sikerült kiadni - mondta a városvezető. Befejezték a bölcsődeépület és udvar rekonstrukcióját, és felújították az óvodai parkolót. Elkészült a temető közvilágítása, és új térköves járdát kapott a múzeumkert, de járda épült a Széchenyi utcában is, amely új burkolatot és festést is kapott. Megújult a művelődési ház homlokzata, a Radó téren pedig felújították a padokat, és tudatos fásítási program indult a városban.

A karácsony közeledte miatt úgy döntöttek, hogy fenyő lesz a bokréta az épülő csarnokon  Fotó: Varga Ákos

Ezen kívül elkezdődött az újonnan megnyitott Tatay Sándor utcában a közművek kiépítése, egy telekommunikációs cég pedig új kábelhálózatot épít ki az egész településen. Répcelak kulturális életének három legjelentősebb eseménye tavaly a nyáron megrendezett háromnapos Répcelaki Fesztivál, a település 15 éves születésnapjának szeptemberi megünneplése és az volt, hogy a városban tartották az 1956. október 23-ai megemlékezés megyei ünnepségét. Kijelenthető, hogy 2016 a fejlesztések és a kulturális események tekintetében is felülmúlta a 2015-ös esztendőt. 2017-ben pedig tovább fejlődik a város.

A gyorsforgalmi út átadásával megszűnt a városon belüli hatalmas kamionforgalom Fotó: Unger Tamás

Megtudtuk: felújítják a ravatalozót - amelynek már elkészültek a tervei -, folytatják a Tatay utca kiépítését, és átalakítják az egészségházat is, ahova beköltöztetik az 1-es számú rendelőt. A tervek szerint kiépítik a piacot, felújítják a Petőfi Sándor utca járdáját, és folytatják a város fásítási programját is - zárta gondolatait a városvezető.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!