Közélet

Bangháné Szendrő Erzsébetet, Vasszécseny, Tanakajd és Csempeszkopács védőnőjét az idén kollégái Az év vasi védőnőjének választották. Még szeptemberben, a szakmai napjukon vette át a vándordíjat. Előtte és azóta is napjai legnagyobb részben a hivatásáról s
Szombaton délelőtt menetrend szerint 9.40-kor gördült ki a Celldömölkre tartó személyvonat a szombathelyi vasútállomásról. Más napokhoz képest azzal a különbséggel, hogy hozzákapcsolták az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület Mikuláskocsiját.
A mai értelemben vett első tüdőgondozót az 1800-as évek végén Lille-ben létesítették. Hét évvel később már Magyarországon is megnyílt az első ilyen intézmény, Szombathelyen.
Az Őrség, a Hetés, a Vendvidék, a Göcsej jellegzetes élőhelyei a kaszáló gyümölcsösök. Az Őrségi Nemzeti Park településeiről eddig 192-féle alma-, 118 körte-, 35 szilva- és 43 cseresznyefajta került elő. A helyi talajokhoz és klímához alkalmazkodott régi
A Sárvári Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy félreértés miatt többször veszélyesen megfenyegetett egy nőt egy Jánosháza közeli településen, 2021 májusában.