Körkép

2021.12.03. 15:00

Csökkenő adminisztráció

2022 januárjától az ügyfelek kezdeményezhetik, hogy nevük, címük, okmányadataik változásairól elektronikusan kapjanak értesítést a velük szerződéses jogviszonyban álló közművek és cégek, kiváltva ezzel a személyes ügyintézést.

VN

 

Az e-bejelentő webes felületen néhány gombnyomással vagy a kormányablakokban nyújtott szolgáltatással kiváltható lesz az eddig időigényes feladat. Az ingyenes szolgáltatással kényelmesebbé válik az adatváltozások bejelentése, a közművek átírása, jelentős időt is megtakaríthatunk.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleményéből kiderül: a projekt megvalósításához a Miniszterelnökség vezette konzorcium 1,445 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült. Az új és innovatív e-bejelentő szolgáltatásnak köszönhetően az ügyintézés és az eljárások átfutási idejének és költségeinek csökkentésével ügyfél- és szolgáltatói oldalon is jelentős adminisztratív tehercsökkentés érhető el. Az élethelyzet-alapú szolgáltatás újabb lépés az adatvezérelt és szolgáltató jellegű közigazgatás felé. Az Adatváltozás-kezelési Szolgáltatás a jövő év elején első ütemben a lakossági ügyfelek változásügyeit érintően, közműszolgáltatók és távközlési vállalkozások irányában jön létre, de a jövőben bankokkal és biztosítókkal is kiegészülhet a szolgáltatás, valamint gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók is igénybe vehetik majd.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!