Pályázat

2022.01.09. 07:00

Milliárdok kutatóknak

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kiírta a 2022. évi OTKA pályázatokat.

MTI

Az ismét megemelt, így már 13,5 milliárd forintos keretöszszeg mintegy 350-400 alapkutatási projekt megvalósítását, kimagasló tudományos eredmények elérését, új módszerek és eljárások kidolgozását, valamint a természeti és társadalmi jelenségek mélyebb megismerését segítheti. A program elsődleges célja, hogy hozzájáruljon a tudomány fejlődéséhez, erősítse a magyar tudósok és kutatási intézmények nemzetközi elismertségét és versenyképességét. Az egyéni kutatóknak, kutatócsoportoknak szóló pályázat az előző évekhez hasonlóan ezúttal is öt alprogrammal indul útjára: a Posztdoktori kiválósági programmal, a Fiatal kutatói kiválósági programmal, a Kutatási témapályázat mintájára indított alprogrammal és két továbbival, amelyek a magyar-osztrák és magyar-szlovén együttműködésben tervezett projektek megvalósításához járulhatnak hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!