Sárvár

2013.10.24. 17:45

Feljelentést tett: a sárvári ülésen olvasta fel nyilatkozatát a képviselő

Sárvár - A néhány napja kirobbant földbotrány is téma volt a csütörtök délutáni testületi ülésen. Az üggyel összefüggésben emlegetett városi képviselő, Baranyai József is megszólalt.

Nagy Ildikó

Néhány napja a Blikk közölte azt a cikket, amely szerint Baranyai József sárvári fideszes önkormányzati képviselő cége is „érintett abban a csalássorozatban, amelynek révén 400 millió forintos agrártámogatást akart jogtalanul felvenni egy bűnbanda." Ez is téma volt a csütörtöki testületi ülésen, ahol Kiss Zsolt (Jobbik Magyarországért Mozgalom) és Németh Zsolt (Híd a Jövőnkért Egyesület) is felszólalt az üggyel kapcsolatban. Előbbi indítványozta, hogy a képviselők név szerint nyilatkozzanak arról, érintettek-e az ügyben, Németh Zsolt pedig Kondora István polgármesternek az üggyel kapcsolatos véleményére volt kíváncsi.

E felvetések után emelkedett szólásra Baranyai József – aki egyébként vélt igaza hivatalos megerősítéséig felfüggesztette tagságát a Fidesz sárvári szervezetében –, és a képviselőknek kiosztotta, majd az ülést közvetítő városi televízió kamerája előtt fel is olvasta nyilatkozatát. Ebben arról tájékoztatta képviselőtársait, hogy október 24-én a Sárvári Járásbíróságon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen rágalmazás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. „Tettem mindezt azért, mert mind a nyomtatott sajtóban, mind pedig az internetes felületeken megjelentek rólam és családomról olyan valótlan állítások, melyek minden ténybeli és jogi alapot mellőznek, így becsületem megőrzése és jó hírnevem helyreállítása miatt kértem az elkövetők felelősségre vonását" – olvasható a nyilatkozatban.

Baranyai József ezzel tulajdonképpen eleget tett Kiss Zsolt kérésének, a többi képviselő nyilatkozatára azonban hiába várt a jobbikos politikus. Kondora István polgármester arra hívta fel képviselőtársa figyelmét, hogy a képviselő-testület nem nyomozóhatóság, majd hozzátette, hogy mivel a teremben nem lát olyan embert, aki hatósági vizsgálat alá vonhatná, a maga részéről eltekintene a kért nyilatkozattételtől. Egyébként is: neki elsősorban a lelkiismeretével kell elszámolnia és ha úgy adódik, a feleségének kell nyilatkozatot tennie...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!