Sárvár

2014.06.03. 13:25

Augusztusban kezd az új gyermekorvos Sárváron

Sárvár - A képviselő-testület legutóbbi ülésén áldását adta a harmadik házi gyermekorvosi körzet elindítására. Dr. Schmalcl Erika augusztustól fogadja a betegeket.

Nagy Ildikó

Három évvel ezelőtt betegség, majd nyugdíjazás miatt szűnt meg a harmadik házi gyermekorvosi körzet Sárváron, az önkormányzat azóta kereste a korábbi orvos utódját sokáig eredménytelenül. Szerettek volna fiatal orvost találni, ám a pályakezdők talán pénzhiány miatt nem kapkodnak a praxisokért. Így aztán érthető módon nagy kő esett le a városatyák szívéről, amikor kiderült, hogy a sárvári járási népegészségügyi intézet engedélyezte a paxisjogot az ikervári gyermekorvost ideiglenesen helyettesítő, jelenleg Szombathelyen élő csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosnak, dr. Schmalcl Erikának. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen pedig megszületett a döntés: augusztus 1-jén az Ady tér 2. szám alatti épületben ismét elindulhat a város harmadik házi gyermekorvosi körzete.

Az Ady utcai rendelőben jelenleg csak dr. Horváth Magdolna gyermekorvos praktizál, augusztustól ebben az épületben kezd az új doktornő. A képen dr. Horváth Magdolna Tátrai Dánielt vizsgálja (Fotó: Makrai Tamás)

Mivel más településekkel ellentétben Sárváron az egészségügyi vagyon a város tulajdonában maradt, a megállapodás értelmében az új gyermekorvosi körzet orvosi rendelőjének felújítása az önkormányzat feladata, ám Kondora István polgármester azt mondja, örömmel tesznek eleget kötelezettségüknek, hiszen sokáig keresték a harmadik körzet gazdáját .

A városban jelenleg két rendelőbe vihetik beteg gyermekeiket a szülők: dr. Garami Ágnes a Kodály utcában, dr. Horváth Magdolna pedig az Ady utcában gyógyítja a kis pácienseket.

Az augusztusban kezdő új gyermekorvos az ügyeleti szolgálatban egyelőre nem vesz részt, a polgármester szerint az ügyeleti rendszer átalakítása kistérségi feladat, amit hamarosan újra kell gondolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!