Sárvár

2015.10.21. 15:20

99 új mestert köszöntöttek Sárváron

Sárvár - Egy híján százan vették át a mesterlevelüket Sárváron a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által tartott ünnepségen.

Pajor András

 

99-en tettek fogadalmat a mesterlevél átvételekor

A legifjabb 26, a legtapasztaltabb pedig 58 esztendős azok közül a szakemberek közül, akik  átvehették oklevelüket az ünnepélyes mesterlevél-átadón. A magyar kormány és az Európai Unió által támogatott Dolgozva tanulj! programban nyolc szakmában (autószerelő, villanyszerelő, gépi forgácsoló, ács-állványozó, festő és tapétázó, cukrász, pincér, szakács) 99-en kaptak mesterlevelet, miután elvégezték a 180 órás elméleti képzést és letették a különböző vizsgákat. A cél a szakemberek számára szakmai fejlődést és egzisztenciális életpályamodellt biztosítani.

- Gazdasági önkormányzatként a mi feladatunk véghez vinni az eddig elmaradt rendszerváltást a szakmai utánpótlás képzése terén – szólt a kamara előtt álló feladatokról Kovács Vince elnök. A hasznosítható tudás megszerzése áll a középpontban. Ezt szolgálják az egyre népszerűbb duális képzések is. A kétkezi munka becsületének a helyreállítását is szolgálják a most átadott oklevelek – szólt köszöntőjében  dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője.

Végh László autószerelő veszi át mesterlevelét Kovács Vince kamarai elnöktől

- Egy jó szakma felér egy diplomával, ez a mesterlevél az önök diplomája – emelte ki beszédében Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. A szakképzési rendszer átalakítása most zajlik: ez év őszétől gyakorlati oktatást csak mesterlevéllel rendelkezők végezhetnek. Így ők lesznek a jövő nemzedékeinek a tanítómesterei - tette hozzá a kamarai főtitkár. Az oklevelet átvevők nevében Kovács Mihály gépi forgácsoló mester monda elő a fogadalmat. A nyolcból már több is hiányszakmának számít, így különösen fontos a jó színvonalú képzés. Egy hónap múlva majdnem ugyanennyien fejezik be a tanfolyamot és szereznek majd ők is mesterlevelet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!