Sárvár

2016.06.05. 08:16

A magyar nemzet ma is összetartozik - Sárváron a Szent Korona-látogatás évfordulóját is ünnepelték

A nemzeti összetartozás emléknapja nem gyásznap, még ha szomorú időponthoz, Trianonhoz is kapcsolódik. A ragyogó délutáni napsütésben e gondolat mellé várták a sárváriakat a főtéri világháborús emlékműnél tartott megemlékezésre a civil szervezetek és az önkormányzat a június 4-én, a nemzeti összetartozás napján, a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján.

Pajor András

Az Országgyűlés 2010-ben döntött a nemzeti összetartozás napjáról, amely nem Trianon tragikus élményére, hanem a nemzet összetartozásának lélekemelő valóságára utal. A Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület elnöke, dr. Kereszty Gábor köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy Sárváron ez az alkalom a Szent Korona-látogatás évfordulójának is a napja.

Fotó: Pajor András

Ezután Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere mondott beszédet, melyben leszögezte, hogy a nemzeti összetartozás üzenete a jelenben még fontosabbá teszi a múlt megértését és feldolgozását. Az ünnepi beszédet követően a lovas szobor talapzatánál a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, valamint Sárvár önkormányzatának képviselői helyeztek el koszorút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!