Sárvár

2016.09.20. 15:00

Turizmus: Az idei év végére rekordokat dönthet a látogatók száma a városban

Sárvár - Fél év alatt annyi látogatója volt a városnak, mint a tavalyi egész évben. Sárvár egyre népszerűbb a turisták körében, egyik szállodája Európa legjobbja lett.

Turbók Attila

Amíg a helyiek „csak" azt látják, hogy egyre több programja van a városnak, addig a statisztikusok és a város vezető szakemberei már az idény végi összesítéseket készítik. - Hiába vagyunk alig túl a fél éven, szerénytelenség nélkül állíthatom, az év első hat hónapjában annyi vendéget fogadtunk Sárváron, mint 2015-ben egész évben - mondta lapunknak Haller Ferenc ügyvezető. A város turisztikai irodájának vezetője ehhez még hozzátette: Sárvár turisztikai attrakciói szinte minden elektronikus felületen ott vannak, emellett azonban a személyes megkeresések aránya több mint harminc százalékkal haladta meg a tavalyit. Úgy tűnik, a turisták jobban szeretik meglátni és megfogni az információt is. - Így a nyári szezon végén megjegyzendő, Sárvár kiemelkedő turisztikai szerepét talán annak köszönheti, hogy itt a fürdő a városhoz épült és nem egy települést húztak fel a fürdő mellé - fogalmazott az ügyvezető.

A turizmus alapja a termál: Indiai vendégek a fürdőzők közt Fotó: Turbók Attila

Sárváron egy helyen a történelem, a wellnesz, az egészség és a kultúra. - A nyár végén is további cél, hogy programjainkat még jobban fejlesszük - mondta az ügyvezető. Máhr Tivadar alpolgármester ehhez hozzátette: kiélezett a piaci verseny a turizmusban. Ebben a helyzetben a város népszerűsítése elsőrangú feladat, úgy hogy a biztonságos város címet is fenntartsuk - fogalmazott a városvezető. Hangsúlyozta, az idegenforgalom erőforrás, amely anyagi alapokat ad Sárvár további fejlesztéséhez, erre az egyik legjobb példa a Posta-tér saját erős, 200 millió forintos felújítása is. - A turizmustól fejlődik a város, a fejlett város pedig még több turistát vonz, így bezárul a kör, elérjük a kitűzött célunkat - mondta az alpolgármester.

S hogy mennyire sikeres a sárváriak erőfeszítése, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egyik helyi szállodát Európa legjobbjának értékelték a turisztikai szakemberek. Az alpolgármester megjegyezte, a helyi fürdő csak júliusban több mint százezer látogatót fogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!