Sárvár

2014.05.06. 16:35

Irány a tópart!

Sárvár - Tizenkét sporteszközből álló szabadtéri fitneszparkot avattak a Csónakázótónál. Megállás nincs: a fejlesztés folytatódik.

Nagy Ildikó

A szabadtéri fitneszpark – vagy ahogy Sárváron emlegetik: a felnőttjátszótér – átadása után Kondora István polgármester és Máhr Tivadar alpolgármester mutatta meg elsőként, hogyan lehet egymással szemben, mégis egy cél érdekében taposni. Az általuk felavatott dupla sífutó egy azon 12 szerkezet közül, amelyeket azóta már nagy lelkesedéssel használnak a város lakói. A Csónakázótó partján azonban – a fejlesztéseket illetően legalábbis – nincs megállás: a tenisz- és a KRESZ-pálya között júniusra „kinő" a földből az a bokorlabirintus, amelyben először minden bizonnyal az alacsonyabbak, vagyis a gyermekek bolyonganak majd nagy örömmel. A következő attrakció a városi találkozási pontnak szánt, modern csónakház lesz, amelynek kialakításával egy időben az egész csónakkikötő megszépül.

Kondora István polgármester és Máhr Tivadar alpolgármester avatta fel a dupla sífutót. Fotó: Szendi Péter

A fejlesztések egy több mint 106 millió forintos – amelyből majdnem 89 millió forint a pályázati forrás – beruházás részeként valósulnak meg. Haller Ferenc, a sárvári TDM szervezet ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az elkövetkezendő hetekben és hónapokban több mint száz táblát is kihelyeznek a városban. Újakra cserélik például a városba vezető utak melletti üdvözlőtáblákat, a város hat pontján a gyógyhelyre utaló táblákat helyeznek ki, de az egyes turisztikai attrakciókhoz történő eljutást is táblák jelzik majd, akárcsak a különböző (nordic walkingosok, valamint a gyalogosok és kerékpárosok számára) kialakított utakat. A turisták tájékozódását három új érintőképernyős információs terminál segíti majd: az egyiket a Nádasdy-várhoz, a másikat a gyógy- és élményfürdőhöz, a harmadikat pedig az átalakítás alatt álló Posta térre helyezik majd ki. Haller Ferenc hangsúlyozta, hogy ezek a modern eszközök is a város hangulatához, arculatához illő, kovácsoltvas „köntösben" készülnek majd el.

A már említett pályázat része volt a május elején – most először – megrendezett Nyitnikék fesztivál is, és ugyancsak e pályázati forrásból szervezik majd meg július közepén a Nádasdy Országos Ételmustrát a Vadkert környékén. Utána sem kell siratni a nyarat és a programokat Sárváron, hiszen szeptemberben debütál a város másik új rendezvénye, a terményhálaadás kapcsán szervezett fesztivál, amelyre remélhetőleg azok a kis házikók is elkészülnek majd, amelyekben helyi termékeket kínálhatnak a termelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!