Sopronhorpács

2016.06.20. 18:43

Polgárőr községgé lett Lövő

Sopron - Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a Polgárőr Község címét adományozta Lövő önkormányzatának.

A címről szóló díszoklevelet Hollósi Gábor polgármester szombaton vette át az Országos Polgárőr Nap díszünnepségén Sopronban.

Hollósi Gábor Lövő polgármestere , Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány szerepel.

Az 1400 lakosú Lövőn 2008-ban jött létre a Polgár-őrség. Az egyesület megalakulása óta az önkormányzat támogatását élvezi. Ennek köszönhető, hogy a tagok számára ingyenes vagyonőri tanfolyamot szerveztek, sikerült gépkocsit és egyenruhát beszerezni. Néhány év után Nemeskér is csatlakozott a szervezethez. A polgárőrök járőr- és figyelőszolgálatot látnak el, biztosítják a rendezvényeket, segítenek az idősek ellátásában és a fiatalok képzésében. A címet a polgárőr mozgalom kiemelkedő támogatásáért nyerte el a község, ezzel egyúttal további százezer forintot kaptak működésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!