Sport

2009.02.03. 03:28

Beljavszkij áll az élen

<b>Gibraltár </b> - Jól szerepelnek a vasi sakkozók a 100 ezer font összdíjazású, 180 versenyzőt felvonultató nemzetközi openen.

Gergácz Zoltán

Bizonyára a pénzdíj - a verseny összdíjazása 100 ezer font - volt az első számú mozgatórugó abban, hogy a gibraltári openen 180 sakkozó, köztük sok nagymester ült asztalhoz. A vasi színek képviseletében Németh Miklós és Csonka Attila indult. Az Élő-pontok alapján Gashimov a listavezető 2723-mal, Németh a 34., Csonka a 84. Hat fordulón vannak túl a versenyzők, s örömteli, hogy a Haladás-Szova VSE mindkét versenyzője a mezőny első harmadában van. Németh eddig 4 pontot gyűjtött, hozta a papírforma-meccseit. Kiugró eredményként könyvelheti el az élen álló Beljavszkij (5,5 pont) elleni remijét, aki eddig rajta kívül mindenkit legyőzött. Csonka ugyan csak hárompontos, de három kiemelkedő eredménye is akadt. Legyőzte a híres angol nagymestert, Speelmant, aki többek között Kaszparovot is verte már. Döntetlent ért el a szerb Pavlovics és a svéd Carlsson nagymesterek ellen a 11 fordulós viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!