Sport

2009.04.07. 02:24

A vasi karatékák hat érmet szereztek a diákolimpiai döntőben

Ercsi - A VI. ippon shobu karate diákolimpia országos döntőjében Németh Viktória és Koós Nóra küzdelemben szerzett bajnoki címet.

Vastag Nándor

Az ercsi sportcsarnokban négy küzdőtéren mintegy 400 karatéka részvételével zajlotta a versenyek. A küzdelmekben - kumite - az ippon shobu szabályrendszert alkalmazták, tehát egy döntő találatig tartottak az összecsapások. A vasi színeket a Tápláni Karate SE és a Sárvári Shotokan KE versenyzői képviselték, akik kumitéban és katában - formagyakorlat - két-két arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek. A dobogó legfelső fokára két lány állhatott fel küzdelemben. A Németh Róbert edzette sárvári Németh Viktória és a Németh András által felkészített tápláni Koós Nóra egyaránt három győzelemmel és remek teljesítménnyel gyűjtötte be a bajnoki címet.

A vasi helyezések. Kata, fiú, XI. korcsoport: 3. Horváth József (Sárvári SKE, Tinódi). Lány, XII. kcs.: 4. Németh Viktória (Sárvár, Tinódi). Junior: 4. Koós Nóra (Tápláni KSE, Jurisich, Kőszeg). Kumite, fiú, VIII. kcs.: 2. Kassai László (Táplán, Táplánszentkereszt). XII. kcs.: 3. Kassai Gergely (Táplán, Hermann). Lány, X. kcs.: 2. Lovranics Alexandra (Táplán, Szent-Györgyi). XII. kcs.: 1. Németh Viktória. Junior: 1. Koós Nóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!