Sport

2009.04.21. 02:29

Csillag Tünde jól szerepelt a tornász Világkupán

Maribor - Két szeren is bekerült a nyolcas fináléba a szlovéniai Világkupán Csillag Tünde. A Rajczy Imre Sportiskola-Pencom tornásza ugráson a hetedik, talajon a nyolcadik helyen zárt.

Horváth Erika

A maribori Világkupa-fordulón, a 42. Salamunov-emlékversenyen két szombathelyi tornásznő képviselte a magyar színeket: a már a Postás SE-hez tartozó Gombás Laura, és a változatlanul nevelőegyesületében versenyző Csillag Tünde. Gombás mind a négy, Csillag három szeren indult.

Az ugrás nyolcas döntőjébe mindketten bekerültek, Tünde a hatodik helyen. A fináléban egy hellyel hátrébb csúszott, végül hetedik lett, Laura pedig ötödik. A gerenda egyiküknek sem sikerült, Tünde leesett. A talajon viszont remekül kezdett Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa, a 22 fős mezőnyből 13,75 ponttal egy orosz versenyző mögött a második helyen kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe. Sajnos ott már nem tudta megtartani helyét az élmezőnyben. Nem rontott, csak valamivel pontatlanabb volt a gyakorlata, s 13,075 pontot kapott érte - ez pedig a végelszámolásnál a nyolcadik helyet érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!